Základy italské kuchyně s Lupem: MARE
Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!
Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tom kurzu uvaříme:
- opepřené mušle
- grilovanou chobotnici
- rybí polévku
- spaghetti se škeblemi
- risotto s krevetami a cuketou
- tuňákový biftek s pečenými brambory
Ponoříme se do moře spolu se šesti krásnými italskými recepty, všechny moc chutné a jednoduché.
Začínáme s IMPEPATA DI COZZE, mušle s pepřem. Pokračujeme s POLPO ALLA GRIGLIA, grilovaná chobotnice, po které nám zbyde perfektní vývar, který budeme potřebovat hned potom na ZUPPA DI PESCE, rybí polévku plná krásy. Dále SPAGHETTI ALLE VONGOLE, špagety se škeblemi, a pak RISOTTO GAMBERONI E ZUCCHINE, risotto s tygřími krevetami a cuketou, k tomu také použijeme náš vývar z chobotnice. A nakonec BISTECCA DI TONNO CON PATATE AL FORNO, tuňákový biftek s pečenými brambory. Prostě samá krása!
Suroviny: rýže Lesca, těstoviny Martelli, olej Iannarilli, ryby a mořské plody od italského dovozce, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další
A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.
Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.
Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.
Můj cíl je rozšířovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.
Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?
- Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA - 17. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: RISO - 19. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA - 11. 1. 2025
Další zajímavé kurzy
Točení na hrnčířském kruhu
Praha ,
Nejlepší funkce v MS Excel
Návrat ke zdravému sebevědomí
Praha ,
Gymnastika pro mozek aneb "brain gym" v praxi
Excelové vychytávky
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Upeč třeba chleba
Praha ,
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Kurz byl báječný, moc jsme si to užili. Všechna připravená jídla byla naprosto vynikající, moc nám chutnalo, určitě i díky tomu, že lektor měl připravené výborné čerstvé suroviny a i exceletní víno :-). Nejen jsme se skvěle najedli a vypili nemálo úžasného vína, ale i jsme se skvěle pobavili. Bylo to perfektní odpoledne :-)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Ciao Lupo,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětio e mía amica siamo iscritte per tuo corso Mare 21.1. Mio marito vorebbe anche partecipare ed andare con noi. MA lui debe manteberu una dieta senza glutine.
Per favore, sarebbe possibile que si anchce iscriba e che tú per lui avrai la pasta senza glutine?
(En ogni caso io debo cucinare a casa per lui senza glutine, allora avrei anche le ricette adatte :-)).
Grazie mille
Jana Vacková
@Jana Vacková Ciao Jana, lo vedo solo adesso :)
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětComunque ti rispondo: sì, ho la pasta senza glutine :)