Základy italské kuchyně s Lupem: RISO
Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!
Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tom kurzu uvaříme:
- insalata di riso
- arancini di riso
- risotto al Teroldego (červené víno)
- risotto gamberoni e zucchine (krevety a cuketa)
- risotto salsiccia e zafferano (italská klobása a šafrán)
Vysvětlím vám rozdíl mezi riso a risotto. Připravíme INSALATA DI RISO, což je vařená rýže s tuňákem, vejcem, olivami, rajčaty, sýrem…
Uděláme i ARANCINI DI RISO, to jsou rýžové pomerančíky (protože hotové vypadají jako malé pomeranče), typický pokrm ze Sicílie.
Dále se budeme hluboce věnovat risottům, uděláme tři: RISOTTO AL TEROLDEGO s tridentským červeným vínem, RISOTTO GAMBERONI E ZUCCHINE s tygřími krevetami a cuketou, RISOTTO SALSICCIA E ZAFFERANO s italskou klobásou a šafránem.
Všechny recepty uděláme s rýží Lesca (nejkvalitnější na trhu v Itálii, v biokvalitě).
Suroviny: rýže Lesca, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další
A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.
Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.
Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.
Můj cíl je rozšiřovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.
Další zajímavé kurzy
Jak zkrotit nejen pastelky?
Praha ,
Úvod do světa neformálního vzdělávání
Brno ,
Upcycling aneb brož či sponkobrož z PET láhví
Praha ,
Poznej svůj talent a směr, kterým se chceš vydat
Praha ,
Zkrocení diáře: efektivní plánování času
Brno ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Kurz reflexní masáže chodidel a dlaní
Brno ,
Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
Vyšívací workshop
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: