Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA
Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »
už jen jeden účastník a kurz se uskuteční
Zbývá už jen poslední místo
Přihlášení účastníci
-
Jan
-
Petra
Kurz již navštívilo 13 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!
Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tom kurzu připravíme 2 různá těsta, která se liší množstvím vody. Z těst připravíme spolu nejenom pizzu ale i pane (pečivo) a grissini (tyčinky).
Nejvíce a hlouběji se budeme věnovat pizze. Prozradím vám veškerá tajemství a pravidla, jak doma upéct opravdu dobrou a kvalitní pizzu.
Budeme spolu postupně péct různé druhy typických italských pizz, podle mých a vašich chutí.
A nakonec každý účastník si upeče vlastní pizzu domů.
Budeme používat jen ty nejlepší suroviny: mouka Molino Rosso, olej Iannarilli, rajčata S.Marzano Agrigenus, sýry Mozzarellart a další.
A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí :)
Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.
Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.
Můj cíl je rozšířit pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.
Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?
- Základy italské kuchyně s Lupem: MARE - 7. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: RISO - 9. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA - 11. 1. 2025
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Jak vzdělávat děti
Jak využít odpočinek jako nástroj produktivity - 15 tipů jak na to
Výchovný řez ovocných stromů
Jak na investování
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Tvorba osobní vize - jak žít smysluplněji a víc naplno?
Dětská jóga VI - hrátky pro dětské nožky
Webinář - online ,
Řez ovocných stromů
Brno ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Zpívejme si
Praha ,
Kurz se mi líbil, dozvěděl jsem se ohledně těsta dost věci, o kterých se v kuchařských receptech nepíšou. Mužů jen doporučit.
Nemá chybu.
Pizza je jidlo, které neodpouští. Prostě je buď skvělá a nebo ne. A ta, co se tady naučíte, skvělá je. Tento kurz jsou fakt dobře investované peníze, konkrétně u nás doma návratnost měsíc, protože na delivery teď už kašlu. 😂
Kurz se mně velmi líbil
Kurz mě velice bavil, dozvěděl jsem se tady co dělám špatně ale taky i to co dělám dobře. Kurz doporučuju lidem, kteří se chtějí naučit dělat dobrou pizzu nebo jim pizza nejde tak dobře.
Myslím že už nikdy nebudeme jíst doma kupovanou pizzu.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Jaká je obsazenost kurzu?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji
@MC Buongiorno!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNa kurz 5.8. zbydou 3 osoby, aby se potvrdil, na kurz 6.8. zbydou 2.
Dobrý den, chci se zeptat, zda se na kurzu peče pizza v kamenné peci nebo v troubě? děkuji za odpověd a přeji hezký den,
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětČerná M.
@Martina Černá Buongiorno Martina!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětNa kurzu se pizza peče v normální domácí troubě.
Hezký den,
Lupo