Monika Vítková
Na Naučmese od 8. 2. 2018. Navštívil/a 11 kurzů.
Baví mě pozorovat, jaký vliv mají potraviny a jídlo na člověka, ať už na fyzické či mentální úrovni. Vše spolu souvisí. Každý člověk toto může vnímat jinak.
Jsem nutriční terapeut, dnes a denně pracuji s klienty, kteří potřebují zhubnout, zlepšit své zdraví nebo zlepšit svůj sportovní výkon. V dnešní době je na internetu a všude mnoho informací, ale pro laika trochu chybí systém a komplexnost informací. Proto se snažím uvézt vše na pravou míru, ať v tom člověk není tak ztracený.
S klienty na denní bázi pracuji už přes 6 let.
Prošly mi pod rukama stovky lidí a je skvělé vidět, jak člověk opět začne zářit, užívat si na plno života. Zbaví se léků nebo 10 kg nadváhy. Důležité je vědět, že to není jen změna stravování, ale vše spolu souvisí, psychika, stres, práce, rodina, jídlo, seberozvoj, čas pro sebe.
Mohu vám pomoci s vegetariánským jídelníčkem, veganským, celiakií, laktózovou intolerancí, vyšším tlakem, cholesterolem, hubnutím, v dnešní době velmi častými střevními problémy. I jak ovlivnit náš střevní mikrobiom.
Mnoho lidí má jídlo jako pomocníka od stresu, jsou i jiné funkční způsoby, jak stres odladit a nejen si dát večer skleničku vína a jídlo na uklidnění a pocit pohody. Například dechové techniky, cvičení, zastavení se, bytí v těle. Toto jsou další věci, které si společně můžeme ukázat a vyzkoušet. Hlavní práce bude jen na vás, jestli je zařadíte do vašeho každodenního života.
Těším se na každého z vás!
Kurz Čím sladit je hlavně o výživě. Jasně, nejlepší je nesladit ničím. ALE! Sladká chuť je pro nás přirozená stejně tak, jako slaná chuť. Tak který z toho všeho vybrat právě pro mě?
Co, pro koho a kdy je vhodné méně nebo více. Dá se říct, že neexistuje nevhodná potravina, ale záleží na jejím množství a četnosti. Stejné je to u sladidel, sirupů a různých cukrů.