Živě o výživě – Výroba domácího tempehu
Kateřina Halamová
Výživou a vařením se zabývám již přes deset let a sama na sobě jsem pochopila, že když se hovoří o výživě, tak hovořit jen nestačí. Je třeba ochutnat, ovonět, Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Tempeh představuje vydatný a posilující pokrm, který mohou konzumovat od dětí, dospělé až sportovce úplně všichni. Často je označován jako veganský sýr. Ocení ho nejenom vegetariáni a vegani, z mých zkušeností prostě chutná všem. Je skvělou náhražkou pro masitá jídla a pokrmy se sýrem či jídla z vařených luštěnin. Díky fermentaci, kterou tempeh prochází, je sója či jiná luštěnina a obilovina v něm obsažená dobře stravitelná a výživově bohatší.
Výroba domácího tempehu ze sóji či rýže není vůbec složitá a ani k ní není potřeba speciálních přístrojů. Je jen potřeba vědět, jak na to:
- jak se chová inokulum,
- jak správně uvařit základní suroviny,
- jak hlídat vlhkost a teplotu
- jak inokulu vytvořit ty správné podmínky k dobrému růstu.
Pokud toto všechno víme, příprava domácího čerstvého tempehu se nám může stát stejně rutinní a jednoduchá, jako třeba příprava kváskového chleba.
A teprve až ochutnáte chuť čerstvého tempehu!
Miluji sójovo-rýžový tempeh, který má jemnou delikátní oříškovou chuť. Vynikající je i tempeh čistě rýžový, cizrnový či hrachový. Domácí tempeh se nedá vůbec srovnávat s prodávaným tempehem ze zdravé výživy (ne, že by nebyl dobrý!!! ale .... chuť čerstvého tempehu je prostě jiná a určitě si jí zamilujete)
Na kurzu se naučíme základní recepty, jak s čerstvým tempehem pracovat, jak ho upravovat a jak ho ochucovat. Dělám z něj vynikající veggie burgry, náplň do tortill, rizoto, smažené plátky, marinované "flákoty" .... prostě tvořivosti se meze nekladou.
Co se na kurzu naučíte?
- Lety propracované know-how výroby domácího tempehu ze sóji a rýže.
- Jak si doma tempeh vyrobit a kde pořídit vše potřebné – bez speciálního vybavení, přístrojů a pekárniček.
- Naučíte se, jak z čerstvého tempehu vykouzlit vynikající pokrmy a další doplňující recepty (veganské dipy, omáčky, marinády a vhodné saláty)
Že nevěříte, že je to možné? Že není třeba speciální pekárničky? Ukážu Vám, že tempeh si může doma vyrobit každý z vás.
Co na kurzu dostanete?
- Dostanete veškeré informace, díky kterým budete moci tempeh vyrábět nejenom doma, ale i pro svou restauraci, jídelnu či prodejnu – vše sepsané do jednoho souboru. Krok za krokem. Díky tomuto návodu nejde tempeh neudělat :)
- Dostanete zdarma Inokulum na tempeh, takže nebude třeba ho shánět a kupovat za přemrštěné ceny.
- Dostanete sepsané recepty na pokrmy s tempehem, které si společně připravíme, ale i na řadu dalších (to bychom všechno nestihli :)
Co si z kurzu odnesete:
- vytištěný postup na výrobu tempehu a recepty s návodem a vypsanými surovinami
- dobroty – co nesníme na kurzu, si rozeberete domů
- založený tempeh na první domácí experiment
- inokulum na tempeh
Co s sebou:
- Můžete přijít opravdu hladoví, protože na kurzu budeme hodně jíst a ochutnávat a to zejména tempeh v jeho všemožných chuťových úpravách
- vemte si s sebou nějaké nádobky na jídlo, odnesete si v nich domů, co na kurzu nesníme :)
Kurz trvá 4 hodiny. V ceně kurzu je zahrnuto vedení lektora, občerstvení z toho, co si na kurzu uvaříme / upečeme / vykouzlíme – vše z kvalitních čerstvých surovin.
Další zajímavé kurzy
Otázka pro každou příležitost
Webinář - online ,
Natáčení videa foťákem, kamerou i mobilem (možno i on-line)
Praha ,
ART diagnostika jako cesta k hlubšímu sebepoznání
Ostrava ,
Cesta za dítětem - adopce, pěstounská a hostitelská péče v kostce
Webinář - online ,
Řídím s radostí - seznamovací hodina
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Zlato a stříbro – investiční fyzické kovy pro začátečníky
Webinář - online ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Koktejly jsou věčné
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
skvělý, inspirující, nejen o tempehu, ale odnesla jsem si spoustu dalších typů do kuchyně a na recepty s tempehem.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětmám zájem o kurz Výroba domácího tempehu. Máte nějaké naplánované termíny?
Děkuji za odpvoěď.
Šárka Daňková
Dobrý den, chtěl jsem se jen zeptat, kdy a kde pořádáte další kurz?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětPředem děkuji, Petr Hejda.
@Petr Hejda Ahoj, také se chci zeptat na kurz..
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět