Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

9ivu4gjnoup1szc-1-bp-blogspot-commaking-pasta-5-4f9965f281aae0cc91d6cbc07cd863bae00f9109.jpeg
Myslbekova 5, Praha 6, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Myslbekova 5, Praha 6, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.

Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!

Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.

Na tomto kurzu uvaříme:

  • domácí tagliolini s pestem
  • domácí fettuccine s ragů
  • spaghetti alla carbonara
  • penne ai quattro formaggi
  • domácí lasagne

Připravíme spolu domácí těsto, vytvoříme vlastní těstoviny, připravíme omáčky, a uvaříme tři světoznámé recepty: TAGLIOLINI AL PESTO s domácím pestem, FETTUCCINE AL RAGŮ s domácím ragů, LASAGNE také s domácím ragů i besciamelem.

Další 2 jídla budou z těstovin Martelli (nejkvalitnější na trhu v Itálii): SPAGHETTI ALLA CARBONARA se žloutky, ovčím sýrem a vepřovým líčkem, PENNE AI QUATTRO FORMAGGI se čtyřmi druhy sýrů.

Suroviny: mouka Molino Rosso, těstoviny Martelli, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další

A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.

Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.

Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.

Můj cíl je rozšiřovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Doprovodné fotky

  • 34qhtrh0k01qrez-2.jpeg
  • 3vguu4tc7jnbj94-1.jpeg
  • 48pw8lbu6sxq798-3.jpeg
  • 6vf2swfx0ypa5o5-9.jpeg
  • 2o4ityfgbpc9s2y-9.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.