Základy italské kuchyně s Lupem: PASTA
Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »
Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!
Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tomto kurzu uvaříme:
- domácí tagliolini s pestem
- domácí fettuccine s ragů
- spaghetti alla carbonara
- penne ai quattro formaggi
- domácí lasagne
Připravíme spolu domácí těsto, vytvoříme vlastní těstoviny, připravíme omáčky, a uvaříme tři světoznámé recepty: TAGLIOLINI AL PESTO s domácím pestem, FETTUCCINE AL RAGŮ s domácím ragů, LASAGNE také s domácím ragů i besciamelem.
Další 2 jídla budou z těstovin Martelli (nejkvalitnější na trhu v Itálii): SPAGHETTI ALLA CARBONARA se žloutky, ovčím sýrem a vepřovým líčkem, PENNE AI QUATTRO FORMAGGI se čtyřmi druhy sýrů.
Suroviny: mouka Molino Rosso, těstoviny Martelli, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další
A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.
Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.
Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.
Můj cíl je rozšiřovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.
Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?
- Základy italské kuchyně s Lupem: MARE - 7. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA - 12. 1. 2025
- Základy italské kuchyně s Lupem: RISO - 9. 1. 2025
Další zajímavé kurzy
LinkedIn na maximum
Webinář - online ,
Zbavte se Mělbychů. Najděte rovnováhu.
Webinář - online ,
Jak na osobní finance
Hledám úlevu od strachu – koučovací rozhovor
Brno ,
Komunikací k porozumění a blízkosti
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Tvorba osobní vize - jak žít smysluplněji a víc naplno?
Dětská jóga VI - hrátky pro dětské nožky
Webinář - online ,
Řez ovocných stromů
Brno ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Zpívejme si
Praha ,
Doporučuji jít na tento kurz než se pustíte do domácích těstovin, vyhnete se zbytečným chybám, které by Vás mohly odradit. Tady odkoukáte konzistence, osaháte si těsto, naučite se se strojkem a zjistíte jak je to všechno vlastně jednoduché. Odnesete si několik ikonických receptů a dobrou náladu.
Moc pěkný.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, byl zrušen kurz pizzy po několikáté. Šlo by se ještě přihlásit na tento kurz. děkuji Kučera
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, budete kurz nabízet v příštím roce i s jiným datumem než v lednu prosím?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji
@Kateřina S. Buongiorno Kateřina!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětUrčitě, co nejdříve budu vymyslet termíny na únor.
Kdybyste našla někoho (min 1 osobu, max 2 osoby), který má zájem se s Vámi zúčastnit kurzu, můžeme spolu rozhodnout o vlastním termínu podle vaších a mých časových možností :)