Velký kurz pečení a vaření z kvásku s Janou Berkovou

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

7f4nw76rnba-jarmm1.jpg

Jana Berková

Kvásek je mojí vášní a povoláním. Naučím i vás, jak s ním kamarádit. Péct, vařit, smažit... Slané i sladké! Napsala a vydala jsem 4 vymazlené Kváskové kuchařky Více o lektorovi »

2dvhmi4ryhlxe29-chle.jpeg
Ve vaší kuchyni nebo na vámi zvoleném místě, Olomouc (mapa)

Kurz je individuální

Kurzu se již zúčastnili

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 30 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Kurz je určen pro 1-2 osoby a na dobu, jakou si sami zvolíte.

Do 5 km od centra Olomouce bez cestovného. Dále pak podle veřejného sazebníku.

 

Kurz je určen pro začátečníky i mírně pokročilé.

 

Na co se můžete těšit?

Kvásek - dozvíte se vše o kvásku - jak ho získat, uchovávat při životě a používat.

Chleba - uvidíte celý postup přípravy chleba – suroviny, pomůcky, těsto, pečení. Zaděláte si své těsto na pšeničnožitný chleba, naučíte se správně hníst a po vykynutí si chleba doma upečete. Inspiruji vás k dalšímu zkoušení chutí a k obměně surovin, tvarů a zpracování. Také si řekneme a ukážeme, jak uchovávat a čím krájet chleba, pečivo.

Vaření s kváskem - prakticky použijeme různé druhy kvásků na 3 polévky. Ve skupinkách si připravíte a všichni společně pak ochutnáme 3 rúzné polévky.

Inspirace - Čas kynutí vyplníme vším o kvásku a kváskování. Dozvíte se, co vše a jak se dá péct, vařit a smažit z kvásku.

Ochutnávka – ochutnáte několik druhů pečiva, které pro vás předem upeču a upařím.

Odpovědi - na vaše otázky, nejasnosti, špatné zkušenosti.

Setkání - setkáte se se zajímavými lidmi, kterým záleží na tom, co jí.

 

Domů si odnesete:

  • kousek mého Kváska z r. 2012
  • náruč informací, zkušeností, inspirací, možností obměn
  • chleba, který si celý sami připravíte
  • chcete-li, můžete si na kurzu koupit moje kuchařky, osvědčené chlebové i jiné koření, moravské pedigové ošatky, smaltované formy na pečení (dlouhé i kulaté), nože na pečivo i vaření, pytlíky ne pečivo a další užitečné pomůcky
 

Před a po kurzu:

Před kurzem vám pošlu podrobnosti, co s sebou (zástěru, mísu, trochu mouky na chleba, vařečku...)

Po kurzu mi budete moci napsat či zavolat o radu při vašich případných kváskových nesnázích nebo se pochlubit s úspěchy.

Těšíme se na naše kváskové setkání!
Jana Berková a Kvásek z Olomouce
 

 

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.