Kváskový chleba – jak na to ?

Lubomir Kobeda

Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní.  Jsem ITák a Více o lektorovi »

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Úvodem si vysvětlíme vše o kvásku. Naučíme se, jak kvásek založit, krmit a uchovávat.  Poradím, které pravidla dodržovat, aby byl kvásek ve správné formě.

Pokud jsi už kvásek zkoušel a skončilo to nezdarem – nezoufej. Rád vysvětlím a poradím možné příčiny potíží. Dalé si řekneme, jak kvásek připravit k pečení,  něco z pekařské matematiky, která je důležitá k úpravě receptů, nebo k tvorbě receptů vlastních. Samozřejmě nevynecháme přípravu testa a možné spůsoby pečení chleba. Každý krok popíšu na názorném příkladu, který si můžete zapsat a posléze doma použít.

Výsledek načerpaných vedomostí z kurzu- krásně voňavý, nadýchaný a chutný chléb, který pak doma zvládnete úpéct.

Moje doporučení: prineste si tužku a poznamkový blok, ať si zaznamenáte vše potřebné. 

Věřte mi, za tu námahu to stojí.

Jako bonus ochutnáme pravý domací chléb ze žitného kvásku.

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.