Kváskový chleba – jak na to ?
Lubomir Kobeda
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní. Jsem ITák a Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Úvodem si vysvětlíme vše o kvásku. Naučíme se, jak kvásek založit, krmit a uchovávat. Poradím, které pravidla dodržovat, aby byl kvásek ve správné formě.
Pokud jsi už kvásek zkoušel a skončilo to nezdarem – nezoufej. Rád vysvětlím a poradím možné příčiny potíží. Dalé si řekneme, jak kvásek připravit k pečení, něco z pekařské matematiky, která je důležitá k úpravě receptů, nebo k tvorbě receptů vlastních. Samozřejmě nevynecháme přípravu testa a možné spůsoby pečení chleba. Každý krok popíšu na názorném příkladu, který si můžete zapsat a posléze doma použít.
Výsledek načerpaných vedomostí z kurzu- krásně voňavý, nadýchaný a chutný chléb, který pak doma zvládnete úpéct.
Moje doporučení: prineste si tužku a poznamkový blok, ať si zaznamenáte vše potřebné.
Věřte mi, za tu námahu to stojí.
Jako bonus ochutnáme pravý domací chléb ze žitného kvásku.
Další zajímavé kurzy
Jak vzdělávat děti
Kurz fotografování pro úplné začátečníky
Hra na kytaru nebo zpěv
Praha ,
Háčkování hraček pro začátečníky
Webinář - online ,
Přednáška: Vyšehrad v proměnách času
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Módní workshop; Kapsulový šatník
Klatovy ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Strakonice ,
Jak na zdobení perníčků
Brno ,
Kurz se mi moc líbil, měl i praktickou stránku,výroby kvásku spojenou s ochutnávkou.Když jsem se přihlásila, myslela jsem původně, že si kvásek připravíme sami.Ale myslím,že praktická ukázka lektora,to vše vyřešila.
Námět na kurz bezvadný, jen by bylo dle mého názoru jej směřovat více prakticky - praktický postup výroby chleba, nejen teoretický výčet procent. Co oceňuji, že jsme mohli nejen ochutnat čerstvý chleba, ale i "ošahat" samotný kvásek.
Kurz se mi velice líbil, byl velmi poučný. Ochutnali jsme vzorek chleba a lektor nás ještě pozval na kávu, což bylo velmi milé. Prostory byly take velmi pěkné.
kurz splnil moje očekávání
milé prostředí, to co jsem se o problematice dozvěděla předčilo moje očekávání...což se mi stalo poprvé v životě, asi...
Jsem velmi rad, ze jsem se kurzu zucastnil. Po navratu domu jsem nabyte znalosti hned zacal prevadet to praxe s mym vlastnim zitnym kvaskem.
Na internetu jsou k dostani ruzne recepty na vlastni tvorbu chleba. Diky Lubosovu kurzu mam ted vetsi znalost cele problematiky a doufam, ze budu schopny ridit se vlastnimi vypocty a vytvorit si vlastni receptar.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: