Kváskový chleba – jak na to ?

8jzt1a7jmsg-foto-lubo.jpg

Lubomir Kobeda

Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní.  Jsem ITák a Více o lektorovi »

20130418-163110-20130222-122754-img-4719-540x405.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Úvodem si vysvětlíme vše o kvásku. Naučíme se, jak kvásek založit, krmit a uchovávat.  Poradím, které pravidla dodržovat, aby byl kvásek ve správné formě.

Pokud jsi už kvásek zkoušel a skončilo to nezdarem – nezoufej. Rád vysvětlím a poradím možné příčiny potíží. Dalé si řekneme, jak kvásek připravit k pečení,  něco z pekařské matematiky, která je důležitá k úpravě receptů, nebo k tvorbě receptů vlastních. Samozřejmě nevynecháme přípravu testa a možné spůsoby pečení chleba. Každý krok popíšu na názorném příkladu, který si můžete zapsat a posléze doma použít.

Výsledek načerpaných vedomostí z kurzu- krásně voňavý, nadýchaný a chutný chléb, který pak doma zvládnete úpéct.

Moje doporučení: prineste si tužku a poznamkový blok, ať si zaznamenáte vše potřebné. 

Věřte mi, za tu námahu to stojí.

Jako bonus ochutnáme pravý domací chléb ze žitného kvásku.

Doprovodné fotky

  • 20130528-114010-yachtcaffe.jpg
  • 20130528-114010-2.jpg
  • 20130528-114010-5.jpg
  • 20130528-114011-6.jpg
  • 20130528-114012-18.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.