Zážitková vycházka za jedlým býlím a květy na talíři

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím Více o lektorovi »

8txlui0jb6azngs-26hb7npwpn2-moje-foto.jpg

Věra Vačkářová

Celý svůj život žiji a pracuji s rostlinami v různých formách. Mou vášní jsou byliny, lidské tělo a naše duše.  Ráda předávám radost ze života spolu s přijetím Více o lektorovi »

4lnqs6mci32f80d-img-20190418-142206.jpeg
Divoká Šárka + Hradčanská, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývá 6 míst

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Kurz již navštívilo 85 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Poznámka k termínu

Adresu setkání upřesním před začátkem kurzu.

Výprava za poznáním našich lokálních divokých superpotravin. Zažijete rostliny v přírodě, uvidíte kde rostou a jak vypadají a jak se dají chutně připravit. Po kratší vycházce se přesuneme do atelieru na Praze 6 a společně připravíme „plevelové menu“: "špenát „ od polévky až po náplně. Saláty z vařené zeleniny i z čerstvé. Pomazánky. K čaji chutnají "divoké „ sušenky. 
Co přinášejí divoké plevele do naší kuchyně? Jemnou delikátní chuť. Jsou plné jarní síly a mají obrovský tah na život a tu nám ochotně předávají v jídle, pití i ve vázách na stole. Pozorujeme přírodu a vnímáme sebe. Vzhůru do života! Živé jídlo - živí lidé!

Přátelé, 

víte, co za (ne)obyčejný plevel roste všude kolem nás na loukách, zahradách a podél cest

Víte, že některé z nich jsou, zcela právem, označeny za domácí superpotraviny

Víte, že poznáním a svými zkušenostmi s jedlými rostlinami přispíváte k udržitelnosti života a k rozvoji bohatství?

Nabízím výpravu za poznáním jedlých divokých rostlin. Ochutnáme jídla, které si společně připravíme.

Ráda Vám pomohu rozpoznat jedlé plevele a květy v jejich fázích růstu. Někdy je známe jako velké a nepoznáme je malé, nebo naopak. Živé vydají přece jenom trochu jinak než v mobilu či v knize.

Cestou si ukážeme nejrůznější rostliny vhodné k jídlu, k pití i k pečení a k detoxikaci našeho těla. 

 Z mnohaleté zkušenosti vím, že chutnají mužům i dětem.

Divoké rostliny byly výživnou zeleninou našich předků. Jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů, živin. Obsahují řadu prvků, které v konvečně pěstované zelenině nenajdete.  Budete překvapeni delikátní chutí bršlice, ptačince, šťovíku, květy šťavele, hluchavek, fialek a dalších…

Z divokých rostlin připravíte celé menu od polévky až po dezert. Jenom potřebujete znát jak vypadají. Můžeme je použít ve formě čerstvých bylinných čajů nebo si je nakrájet do salátů, polévek nebo pomazánek, špenátů,  jako oblohu. Jsou skvělé na SMOOTHIE. Vždy čerstvé a živé!

Duben a květen jsou měsíce hojnosti čerstvé a nechemické zeleniny rostoucí  všude kolem nás. Sběrem si vyčistíte hlavu i tělo.
 

Co s sebou?

 Vodu na pití, papír na poznámky.

Sejdeme se za každého počasí. Vhodné oblečení: někdy svítí slunce , někdy pofukuje, někdy chvilku kape.  


JARO je tu! 

P.S.  Jedlé kurzy dělám od r. 2012

 

 

Posílám k poslechu natáčení s rozhlasem:

Víš, že Věra vede také tyto kurzy?

Víš, že Věra vede také tyto kurzy?

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.