Základy italské kuchyně s Lupem: RISO

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

9al1sf9a8covy3x-dsc-4285.jpeg

Lupo Terragni

Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let. Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku...), baví mě Více o lektorovi »

1ywb1sxy8isk6xs-33.jpeg
Myslbekova 5, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Myslbekova 5, Praha (mapa)

už jen 3 účastníci a kurz se uskuteční

Zbývají už jen 3 místa

Nevyhovuje ti vypsaný termín?

Nech nám svůj e-mail – dáme ti obratem vědět, jakmile lektor vypíše další nové termíny.

Italskou kuchyni, i když její základy jsou docela jasné a jednoduché, často cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní... alespoň z pohledu Itala.

Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá!

Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.

Na tom kurzu uvaříme:

  • insalata di riso
  • arancini di riso
  • risotto al Teroldego (červené víno)
  • risotto gamberoni e zucchine (krevety a cuketa)
  • risotto salsiccia e zafferano (italská klobása a šafrán)

Vysvětlím vám rozdíl mezi riso a risotto. Připravíme INSALATA DI RISO, což je vařená rýže s tuňákem, vejcem, olivami, rajčaty, sýrem…

Uděláme i ARANCINI DI RISO, to jsou rýžové pomerančíky (protože hotové vypadají jako malé pomeranče), typický pokrm ze Sicílie.

Dále se budeme hluboce věnovat risottům, uděláme tři: RISOTTO AL TEROLDEGO s tridentským červeným vínem, RISOTTO GAMBERONI E ZUCCHINE s tygřími krevetami a cuketou, RISOTTO SALSICCIA E ZAFFERANO s italskou klobásou a šafránem.

Všechny recepty uděláme s rýží Lesca (nejkvalitnější na trhu v Itálii, v biokvalitě).

Suroviny: rýže Lesca, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další

A samozřejmě všechno ochutnáme spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.

Kurz je pro všechny, kdo mají rádi italskou kuchyni, a chtějí se naučit ji správně ovládat.

Po kurzu budete vědět, jak připravit tyto skvělé italské pokrmy, a také co se nemá vůbec dělat. Pak se můžete pochlubit kamarádům a sami jim je uvařit.

Můj cíl je rozšiřovat pravou italskou kuchyni a u toho poznávat zajímavé lidí, kteří mají rádi Itálii a její jídlo.

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Víš, že Lupo vede také tyto kurzy?

Doprovodné fotky

  • 1xribbm2ub2huy8-20.jpeg
  • 6lp3rgttf57ejyj-15.jpeg
  • 81oy2rrsaut04im-16.jpeg
  • 2lb1apakyavpp30-17.jpeg
  • 8x41p26hnodpe1w-18.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.