Nadýchaný kváskový chléb s bublinami a uchem
Lubomir Kobeda
Na Naučmese.cz jsem prišel, abych se něco nového naučil. To trvalo jenom chvilku, protože jsem zjistil, že i já můžu něco naučit ostatní. Jsem ITák a Více o lektorovi »
Termín je dostatečně naplněn – kurz proběhne, hurá!
Přihlašování ukončeno
Tento kurz je určen pro zkušenější domácí pekaře. Přesně pro toho, kdo chce posunout své pekařské umění na profi úroveň.
Budeme se věnovat technikám zpracování těsta:
- Třístupňové vedení kvasu v domácích podmínkách
- Autolýza lepku v těstě
- Laminace těsta
- Objemová fermentace těsta
- Správné finální tvarování bochníku
Součástí kurzu je opravdu kompletní postup, vše si vyzkoušíte na vlastním bochníku.
Co Vám z kurzu nabalím domů:
Vlastnoručně vyrobený bochník
Speciální sadu pomůcek
- Ošatku na nadýchaný chléb
- Lopatku na těsto
- Stěrku na těsto
- Přikrývku na těsto a ošatku
- Pšeničný kvásek Matouš
Součástí kurzu je praktická i teoretická část; a abychom neumřeli hladem, tak si uděláme lívance.
Pokud potřebuje základy kváskování, doporučuji kurz Kváskový chléb poctivě a s láskou
Co si vzít s sebou?
Určitě vemte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, telefon na fotky a videa, zástěru (pokud uznáte za vhodné).
Víš, že Lubomir vede také tyto kurzy?
- Kváskový chléb poctivě a s láskou - 9. 2. 2025
- Kváskový chléb v pečící míse - 9. 2. 2025
- Rohlíky, loupáky, pizza - vše z kvásku - 13. 4. 2025
Další zajímavé kurzy
Pěstounství na vlastní kůži
Praha ,
Podnikání bez starostí (možno i online)
Kdekoli v ČR ,
Jak bezpečně koupit správný byt
Prostějov ,
Individuální životní koučink aneb vím, co chci
Praha ,
Komplexní a moderní UI design v nástroji Figma
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Zlato a stříbro – investiční fyzické kovy pro začátečníky
Webinář - online ,
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Úplně úžasný kurz, vřele můžu jenom doporučit.
Je to velmi dobře a promyšleně organizovaný kurz. Kromě teorie si na vlastní ručičky osaháte těsto ve všech fázích přípravy a jako výsledek odnesete krásně nadýchaný, baculatý a voňavý chlebík (Luboš vás to zmrvit nenechá). Současně si odvezete pomůcky, které jste k výrobě použili (samozřejmě s výjimkou remosky). Za mě - nemá to chybu.
Tento kurz je už taková "vyšší dívčí" pečení chleba, ale rozhodně se ho nemusí bát ani ti, kteří s pečením nejsou na vysoké úrovni. Luboš pomůže, vysvětlí třeba i úplné základy (jako například jak si vést kvásek). Ocenila jsem profi vedenou prezentaci a dárečky (ošatka, ...). Doporučuji všem, kteří chtějí své umění povznést na vyšší úroveň, a kteří si prostě chtějí užít "svůj" den :-)
A navíc oběd v podobě kváskových lívanců - naprostá bomba :-)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, bohužel se mi termín nehodí. Bude v blízké době nějaký jiný termín? Děkuji.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Markéta Mocková Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětkurz 3.11.2024 je již plně obsazený a nejde se na něj přihlásit. Další termíny budou po novém roce, právě připravujeme a ladíme termíny. Stačí si přidat kurz na seznam přání a jakmile budou nové termíny, dostanete upozornění.
Dobrý den, je prosim ještě volné místo na kurz 12.2. v Brně? Děkuji a přeji pěkný den :) Hana
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Hana Ivičičová Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpověděttermín 12.2. je bohužel už plně obsazen, účastníci se hlasí i z jiných stránek. Máme termín 2.4., ten je prozatím volný. Pokud se přihlísíte, rád Vás dám jako náhradníka i na termín 12.2. Jakmile se uvolní místo, dám vědět a přihlášku přesunu, nemůžu to ale garantovat.
Luboš