Kváskový chleba pečený na Valašsku - online
Marie Pechová
Ahoj, celkem ráda vařím, ale nejvíce mne vždy bavila až konečná úprava jídla, jeho předložení na stůl. Od prvních narozenin mých dětí jsem začala více péct. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Péct dobrý domácí kváskový chleba se můžete naučit i u vás doma v běžně zařízené kuchyni pomocí online kurzu. Vzhledem k tomu, že odpadá možnost vše si náležitě „osahat”, rozložila jsem kurz do reálného času. Nejedná se o žádné návodné video (těch je na internetu spousta různých úrovní), kde není možná okamžitá zpětná vazba.
V průběhu kurzu si online vysvětlíme a prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba, a zodpovím vaše případné dotazy.
Účastník kurzu dostane předem pokyny, co si má připravit, v pátek večer si společně uděláme potřebné množství kvasu, v sobotu ráno si společně zamísíme těsto, po asi 4 hodinách kynutí ho společně stočíme do ošatky, po dalším vykynutí společně dáme péct. Po dalších asi dvou hodinách opět společně vyhodnotíme upečený bochník. Celkem budeme online 5x po asi 15 - 25 min.
Co si z kurzu odnesete?
- znalost, jak pečovat o kvásek
- postup, jak upéct domácí kváskový chleba
- předpis na základní pšenično-žitný chleba
- žitný kvásek (budete-li chtít)
- kus výborného ještě teplého kváskového chlebíku
Pokud chcete kurz darovat, vystavím vám dárkový poukaz.
Další zajímavé kurzy
Gymnastika pro mozek aneb "brain gym" v praxi
Vlastní mobilní aplikace - I
Spím lépe!
Praha ,
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Improvizuj a mluv anglicky (i bez AI)
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Dětská jóga VI - hrátky pro dětské nožky
Webinář - online ,
Řez ovocných stromů
Brno ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Zpívejme si
Praha ,
Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
On-line způsob rozložený do reálného času mi přišel skvělý. Sice jsem si nemohla prohlédnout či sáhnout na kvásek a těsto, které chystala paní Pechová, ale na druhou stranu jsem mohla sledovat postupné změny u svého kvásku a těsta v mých domácích podmínkách. Paní Pechová se mi dostatečně osobně (v určený čas jsme byly ve video spojení jen my dvě) věnovala a vedla mě k upečení chleba, který se mi sice napoprvé nepovedl dle mých představ, ale dostala jsem několik tipů co v procesu pečení upravit. Kurz určitě doporučuji i pro úplné začátečníky, jako jsem byla já.
Kurz se mi velmi líbil. Upekla jsem svůj první kváskový chleba. Byla jsem překvapená,jak moc se mi povedl a chutnal celý mojí rodině. Kurz mi dodal odvahu a chuť do dalšího pečení. A hlavně skvělý recept.
Kurz byl rozdělený do několika online schůzek a celkově dobře připravený. Škoda že se přes obrazovku nedá porovnat hustota těsta. Některé postupy si vezmu za své a některé si budu dělat dál podle svého zvyku.
Promyšlený, efektivní.
Super. A online verze je podle mě snad ještě lepší, než osobní kontakt. Sešly jsme se vždy v přesný čas podle potřeby.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbohužel jsme propásli přihlášení na kurz. Kdyby byla možnost se na dnešní online ještě dostat, byli bychom moc rádi :-)
Děkujeme předem za odpověď.
@Martin Samuel Dobrý den pane Samueli,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětdnes už to bohužel není možné, ani dopoledne nebylo, ale věřím, že se domluvíme na jindy. Přečtěte si, prosím, ještě jednou pozorněji úvodní "povídání" a zjistíte, že kurz vlastně musí začít dříve, než v den pečení, protože to tak vyžaduje kváskové kynutí.
Mám uveden ještě termín na příští sobotu a pokud vám nevyhovuje, přes víkend plánuji vypsat další na duben. Začátkem příštího týdne by se měly objevit v nabídce.
Těším se na pečení s vámi a věřím, že brzy ochutnáte svůj vlastnoručně upečený kváskový chleba.
S pozdravem
Marie Pechová