Kváskový chleba pečený na Valašsku - online

20131013-232500-pechova-marie.jpg

Marie Pechová

Ahoj, celkem ráda vařím, ale nejvíce mne vždy bavila až konečná úprava jídla, jeho předložení na stůl. Od prvních narozenin mých dětí jsem začala více péct. Více o lektorovi »

20131010-201458-b3309836.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Péct dobrý domácí kváskový chleba se můžete naučit i u vás doma v běžně zařízené kuchyni pomocí online kurzu. Vzhledem k tomu, že odpadá možnost vše si náležitě „osahat”, rozložila jsem kurz do reálného času. Nejedná se o žádné návodné video (těch je na internetu spousta různých úrovní), kde není možná okamžitá zpětná vazba.

V průběhu kurzu si online vysvětlíme a prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba, a zodpovím vaše případné dotazy.

Účastník kurzu dostane předem pokyny, co si má připravit, v pátek večer si společně uděláme potřebné množství kvasu, v sobotu ráno si společně zamísíme těsto, po asi 4 hodinách kynutí ho společně stočíme do ošatky, po dalším vykynutí společně dáme péct. Po dalších asi dvou hodinách opět společně vyhodnotíme upečený bochník. Celkem budeme online 5x po asi 15 - 25 min.

Co si z kurzu odnesete?

  • znalost, jak pečovat o kvásek
  • postup, jak upéct domácí kváskový chleba
  • předpis na základní pšenično-žitný chleba
  • žitný kvásek (budete-li chtít)
  • kus výborného ještě teplého kváskového chlebíku

Pokud chcete kurz darovat, vystavím vám dárkový poukaz.

Doprovodné fotky

  • 20131010-201458-B3309840.jpg
  • 20131010-201458-chleba-1.jpg
  • 20131010-201458-chleba-3.jpg
  • 20131010-201458-chleba-7.jpg
  • 20131010-201458-chleba-7a.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.