Kurz přípravy espressa a dalších kávových nápojů

8vb55gx560dgvk7-img-4030.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Snad žádný Ital se neobejde bez denní dávky nejméně jednoho espressa. Může si být téměř stoprocentně jistý, že mu ho v každém baru, restauraci, na benzínce v Itálii připraví tím správným způsobem. U nás v Čechách to bohužel stále není samozřejmost.

Cílem kurzu je tudíž naučit se správně připravovat espresso a další kávové nápoje, jako je cappuccino či cafe latté, na profesionálním pákovém kávovaru. A to jak po teoretické, tak především praktické stránce. Všechny připravené kávy pochopitelně ochutnáte.


Teoretická část

  • Na úvod si něco řekneme o historii kávy
  • Probereme druhy kávy, různé způsoby pěstování a zpracování po sklizni
  • Velmi důležité je pražení, které má zásadní vliv na výslednou chuť kávy
  • Vysvětlíme si jak připravit správné espresso a jak je potřeba na espresso umlít zrnka
  • Řekneme si, jak se správně připravují jednotlivé mléčné kávové nápoje

Praktická část

  • Umeleme si kávu odpovídající hrubosti na profesionálním elektrickém mlýnku
  • Namletou kávu se naučíme správně rozprostřít a upěchovat (tampovat) v páce
  • Naučíme se připravit espresso na profesionálním pákovém kávovaru
  • Budeme pracovat na jednopáce i dvoupáce
  • Na kávovaru se naučíme napěnit a nalévat mléko na cappuccino a cafe latté
  • Ukážeme si jak se mlýnek a kávovar čistí

Doprovodné fotky

  • 39wb1w14e5xud9v-img-3061.jpeg
  • 226rwbsxs80lb8w-kopie-souboru-img-3975.jpeg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.