Kurz přípravy espressa a dalších kávových nápojů
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Snad žádný Ital se neobejde bez denní dávky nejméně jednoho espressa. Může si být téměř stoprocentně jistý, že mu ho v každém baru, restauraci, na benzínce v Itálii připraví tím správným způsobem. U nás v Čechách to bohužel stále není samozřejmost.
Cílem kurzu je tudíž naučit se správně připravovat espresso a další kávové nápoje, jako je cappuccino či cafe latté, na profesionálním pákovém kávovaru. A to jak po teoretické, tak především praktické stránce. Všechny připravené kávy pochopitelně ochutnáte.
Teoretická část
- Na úvod si něco řekneme o historii kávy
- Probereme druhy kávy, různé způsoby pěstování a zpracování po sklizni
- Velmi důležité je pražení, které má zásadní vliv na výslednou chuť kávy
- Vysvětlíme si jak připravit správné espresso a jak je potřeba na espresso umlít zrnka
- Řekneme si, jak se správně připravují jednotlivé mléčné kávové nápoje
Praktická část
- Umeleme si kávu odpovídající hrubosti na profesionálním elektrickém mlýnku
- Namletou kávu se naučíme správně rozprostřít a upěchovat (tampovat) v páce
- Naučíme se připravit espresso na profesionálním pákovém kávovaru
- Budeme pracovat na jednopáce i dvoupáce
- Na kávovaru se naučíme napěnit a nalévat mléko na cappuccino a cafe latté
- Ukážeme si jak se mlýnek a kávovar čistí
Další zajímavé kurzy
Kreativní focení s využitím základních pravidel
Kdekoli v ČR ,
Wire wrapping aneb drátované náušnice
Praha ,
Zpěv po mongolsku: dech, meditace hlasem a alikvotní techniky
Praha ,
Jak na azbuku - rychlý start v ruštině (prakticky a hravě)
Koktejly jsou věčné
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na investování
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: