Kurz indických rychlovek
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz pro ty, kteří milují indickou kuchyni a rádi by si ji vařili i doma, ale nechtějí s ní ztrácet příliš mnoho času. Sedm indických rychlovek, které zvládnete o polovinu rychleji, než ostatní indická jídla. Tentokrát méně teorie, více praxe. A k tomu drobné pohoštění masala čajem na úvod.
Pokud znáte indickou kuchyni opravdu dobře, nebo pokud jste absolvovali jeden z mých kurzů indického vaření, pak jistě dobře víte, jak je indická kuchyně na přípravu časově náročná. Spousta čerstvé zeleniny na očistění a nakrájení, spousta koření, a to vše se zpracovává pomalu krok za krokem. Spousta lidí se mne ptá, jak to Indové s takovým jídlem časově zvládají. Mechanismy na to mají různé. Jeden z nich jsou právě rychlovky, které často připravují na snídani brzy ráno, kdy nemají před odchodem do zaměstnání příliš času. Takovéto jídlo se od toho ostatního většinového přeci jen trochu liší. Ale jedno mají společné. Použití různých druhů koření a bylinek, aroma a chuť jejich originálního jídla je zachována.
Proto přijďte na můj pokračovací kurz indických rychlovek. Uvaříme si spolu:
- Dosa/appams/idli – různé varianty toho, co se dá udělat z fermentované rýže a čočky,
- poha – indické rýžové vločky,
- upma - semolina na slano,
- halwa – indický dezert z pražené krupičky/semoliny,
- besan pithala – omáčka z cirznové mouky,
- besan chilla – amoleta/slaná palačinka z cizrnové mouky,
- mátovou rajtu – svěží a rychlý dip, aby nám v krku nevyschlo.
V ceně kurzu je:
- psaný text v on-line podobě,
- suroviny na vaření,
- běžný pitný režim a masala čaj.
Pozn.: Upozorňuji, že indické jídlo nikdy není o tom "uchopit, ukrojit, namazat a jíst", tzn. nepočítejte, že budete s jedním jídlem hotovi za 5 min.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobry den, prozatím jsem neabsolvovala žádný kurz o indickem vařeni, mohu se i přesto ucastnit kurzu indických rychlovek teď 19.6.?diky
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Alexandra Hencova Dobry den,
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětAno, je mozne tento kurz absolvovat i bez absolvovani predchozich kurzu. Jen tento termin se z duvodu nedostatecneho poctu ucastniku nebude konat. Ale budu otvirat dalsi terminy vsech kurzu a navic na leto chystam letni special indickeho vareni v krasnem prostredi jednoho holistickeho centra v Opave Vlastovickach. Proto prosim sledujte me kurzy na Naucme se. V pripade dalsich otazek me muzete kontaktovat primo.
Mejte se zatim krasne