Jídlo, tvůj Lék - Semínkové pasty a krémy
Ondřej Adámek
K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 13 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Semínka jsou superpotraviny. A to doslova. Nejen pro lidi na rostlinné stravě jsou skvělým zdrojem bílkovin, minerálů, vitamínů a zdravých tuků. Navíc, hladké smetanové Kari ze semínkové pasty, nebo krém z arašídů k čerstvému ovoci jsou delikatesou.
V tomto kurzu vám chci ukázat, jak do zdravé rostlinné stravy zahrnout po domácku připravené nebo upravené suroviny ze známých a dostupných semen. Dnes je to o to aktuálnější, protože ceny výživově blízkých a chuťově stejně dobrých ořechů neskutečně vzrostly. A když se dají semínka pojídat jen tak, nebo sypat v celku do různých pokrmů, tento způsob vaše chuťové pohárky uspokojí daleko lépe.
Připravíme si pět pokrmů, ve kterých použijeme pět různých semínkových či podobných past. Uděláme orientální pomazánku Hummous y cizrny, k opečeným bramborám připravíme semínkovou tatarku, nefalšovanou svíčkovou zjemníme smetanou ze slunečnice, palačinku naplníme kakaovou nutelou a k ovoci si připravíme arašídový krém.
Na závěr pak společně všechno ochutnáme. A můžeme si u toho povídat. O jídle, výživě a dalších příjemných věcech. Vše si prakticky vyzkoušíte a nebude potřeba si nic psát, jelikož každý účastník obdrží pdf scripta ke kurzu.
Kurz se mi skutečně líbil, především možnost všechno si vyzkoušet a ochutnat.
Som plne spokojný s priebehom i náplňou kurzu, rozšíril som si svoje znalosti o spracovanie semien i orechov a ich možné kombinácie v pokrmoch. Ďakujem
Velmi přínosný. Děkuji za možnost si to vše prakticky vyzkoušet a vyptávat se. Načerpána spousta inspirace na další hraní při vaření :)
Ideální pro lidi, kteří se chtějí pustit do výroby domácích past ze semínek,ale neví jak technicky na to a jaká semínka použít a s čím kombinovat. Byla jsem s náplní kurzu spokojená
Kurz bych rozhodně doporučila každému, kdo chce vyzkoušet něco nového i když sám není velký šéfkuchař.
Kurz se mi líbil. Všechno jsme si vyzkoušeli, ochutnali. Přineslo mi to právě to, co jsem se chtěla dozvědět a vyzkoušet si, abych mohla semínka líp používat při svém vlastním vaření.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: