Jedlé trvalky v přírodní zahradě

5ztzrjnjemcov9n-foto-u-olivy.jpeg

Petra Vodenková

Více než 15 let se věnuji tvoření a návrhům jedlých přírodních zahrad s prvky permakultury a důrazem na plodící dřeviny a jedlé a léčivé byliny. Od roku 2016 Více o lektorovi »

4bv2avnsi7a0fy0-centranthus-coccineus-cencoc-shn-1-a.jpeg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 15 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Trvalky nemusí být jen krásné, ale mohou být jedlé a vybrané druhy i chutné:-) Mám připravenou spoustu fotografií z naší zahrady i z internetu, abyste si každou trvalku intenzivně „prožili” a věděli, zda je správnou volbou pro Vaši zahradu s ohledem na stanoviště i využití v kuchyni - pesta, smoothie, salát, špenát, nakličování, čaj... 

Podsazením keřů trvalkami zahrada rychle dostane úplně nový rozměr, často se setkávám se zahradami, kde trvalkové patro úplně chybí.

Kurz bude zaměřený:

  1. funkce trvalkového patra 
  2. jak trvalkové patro tvořit
  3. podrobně si představíme 50 jedlých a krásných trvalek a jejich nároky na stanoviště
  4. kuchyňské využití každé jmenované trvalky - zda je vhodná do salátů, špenátů, pest, smoothie nebo na čaj
  5. které plevele si hýčkat
  6. Sansai 山菜 - kulinářské zpracování
  7. Dostanete seznam probraných trvalek, jejich nároků na stanoviště, přínosů pro ostatní živočichy, a kterou část a kdy ji jíst

Přiložené fotky jsou všechny z naší zahrady a pozemku.

Všechny jmenované trvalky pěstuji a více nebo méně v kuchyni po celou sezónu používám. Tento kurz lektoruji v knihovnách a ekocentrech už od roku 2016.

(Součástí nejsou běžné kuchyňské bylinky - ty většinou všichni známe a je o nich spousta knížek)

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.