Jedlé trvalky v přírodní zahradě
Petra Vodenková
Více než 15 let se věnuji tvoření a návrhům jedlých přírodních zahrad s prvky permakultury a důrazem na plodící dřeviny a jedlé a léčivé byliny. Od roku 2016 Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 15 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Trvalky nemusí být jen krásné, ale mohou být jedlé a vybrané druhy i chutné:-) Mám připravenou spoustu fotografií z naší zahrady i z internetu, abyste si každou trvalku intenzivně „prožili” a věděli, zda je správnou volbou pro Vaši zahradu s ohledem na stanoviště i využití v kuchyni.
Podsazením keřů trvalkami zahrada rychle dostane úplně nový rozměr, často se setkávám se zahradami, kde trvalkové patro úplně chybí.
Kurz bude zaměřený:
- funkce trvalkového patra
- jak trvalkové patro tvořit
- podrobně si představíme 50 jedlých a krásných trvalek a jejich nároky na stanoviště
- kuchyňské využití každé jmenované trvalky - zda je vhodná do salátů, špenátů, pest, smoothie nebo na čaj
- které plevele si hýčkat
- Sansai 山菜 - kulinářské zpracování
- Dostanete seznam probraných trvalek, jejich nároků na stanoviště, přínosů pro ostatní živočichy, a kterou část a kdy ji jíst
Přiložené fotky jsou všechny z naší zahrady a pozemku.
Všechny jmenované trvalky pěstuji a více nebo méně v kuchyni po celou sezónu používám. Tento kurz lektoruji v knihovnách a ekocentrech už od roku 2016.
(Součástí nejsou běžné kuchyňské bylinky - ty většinou všichni známe a je o nich spousta knížek)
Kurz byl pro mě přínosný, díky za něj. Díky Petře jsem si zas líp naplánovala, co a kam letos nově zasadím. Líbily se mi i postřehy a vlastní zkušenosti s konkrétními trvalkami. Super!
Kurz byl moc zajímavý, u některých trvalek jsem byla překvapená, že se dají také jíst :)
Kurz obsáhlý, hodně informací za tuto cenu. Nejlepší kurz, který jsem absolvovala v rámci různých webinářů.
Kurz byl jednoduchý, ale v tom je celá ta pointa.
Bez problému jsem se dokázal zorientovat v trvalkách kolem nás, které jsou jedlé. Je úžasné, co vše je možné jíst. Je vidět, že víte o čem mluvíte. Není to jen naučené z literatury, ale přímo tím žijete i ve své zahradě, což představuje dokonalou kombinaci. Kurz je vhodný pro kohokoliv, poskytuje informace o tom jak to všechno funguje, což by měl vědět každý z nás. Každý z nás si dokáže vzít to co potřebuje slyšet.
Kurz byl zajímavý a velmi mě bavil.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: