Domácí výroba sýrů pro začátečníky
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Sýrařský kurz pod vedením francouzsko-italského mistra sýraře aneb základní průprava k tomu, abyste si mohli kvalitní francouzský či italský sýr vyrobit přímo u vás doma. Kurz je veden v angličtině (s českým tlumočením).
Cena kurzu zahrnuje produkční sadu Hobby Cheese pro začínající sýraře v hodnotě 829 Kč. Uvnitř najdete:
- 100 ml rostlinného koagulantu (koaguluje až 200 litrů mléka)
- 1 lžíce se značkami 2,5-3-5-10-15 ml
- 1 stupňový teploměr -10 + 110 ° C
- 4 formy na sýr pro výrobu 300 - 500 g zrajícího sýra.
- 2 formy na ricottu, každá o hmotnosti 200 až 300 g
- recepty na přípravu čerstvých a vyzrálých sýrů
Cena kurzu dále obsahuje pronájem profesionálního kuchařského studia, mléko, materiál a kuchařské náčiní, pití a drobné občerstvení.
Neznám nikoho, kdo by nemiloval sýry. Obzvlášť ty plísňové francouzské a tvrdé italské. Naučte se je vyrábět u vás doma s vystudovaným sýrařem z Francie a potěšte své známé touto dovedností. Úvod do světa kvalitních sýrů nikdy nebyl zábavnější. Gastronomický i kulturní zážitek zaručen.
Teoretická část:
- Trochu z historie sýra
- Mléko, produkční prostředí, šlechtitelské a extrakční metody, problematika pasterizace
- Hlavní fáze mléčné produkce
- Druhy sýrů podle klasické francouzské klasifikace (čerstvé, vařené a lisované, lisované a nevařené, měkké s mytou kůrkou, s plísňovou kůrkou atd.)
Praktická část:
- zpracování nepasterizovaného mléka
- příprava čerstvého sýra srážením syřidla tzv. PRIMO SALE
- příprava a ošetření sýra typu camembert pro zrání
- příprava ricotty
Vyrobené sýry si pak studenti odvezou domů.
Kde se kurz koná a co si vzít s sebou:
UPDATE: Povedlo se nám pronajmout kuchařské prostory, kde se platí pronájem za den a ne za hodinu, tudíž jsme si mohli dovolit úvod do sýrařství "smrsknout" do jednoho dne a snížit tak cenu kurzu. Kurzy se tedy budou konat v sobotu od 09h00 do 20h00 s pauzou na oběd (v blízkosti je restaurace, je též možnost donášky anebo si můžete přinést jídlo vlastní, kuchyně je plně vybavená :-) ). Maximální počet účastníků: 10. Kurz probíhá v angličtině s českým tlumočením. Pití a drobné občerstvení zajištěno.
Doporučujeme přinést:
- zástěru
- sešit a tužku na poznámky
- přepravky (nejlépe plastové obědníky) na převoz sýrů
Pro koho je kurz určen?
Kurz je určený pro úplné začátečníky i pro nadšence, kteří si už nějaké sýry doma zkoušeli.
Další zajímavé kurzy
Pokec s grafičkou
Brno ,
Jak vytvořit online kurz za 30 dní
Praha ,
SEO optimalizace pro vyhledávače lidsky a srozumitelně
Dech & sexuální energie
Brno ,
Úvod do Dockeru
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Vánoční zpívání: Rybovka pro ženské hlasy
Praha ,
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Ostrava ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý deň, aká je cena kurzu, kde sa uskutoční , ako dlho trvá a kedy priebežne by sa otváral? Vopred ďakujem, pekný deň. Tomáš Dudov
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět