57 odstínů zrnka kávy - aned šálek nápoje radosti

Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Káva obsahuje velké množství rozličných látek, jako jsou např. sacharidy, vosky, oleje, kyseliny a bílkoviny. Z minerálních látek jsou to draslík, fosfor, železo a hořčík. Nutriční hodnotu má pouze vitamin B3-niacin.
Kávová zrna obsahují téměř 200 dalších složek, nejen dobře známý kofein, ale například i antioxidanty, polyfenoly a vlákninu, které mají pozitivní vliv na lidský organismus.
Kurz nejen domácí přípravy kávy se skládá z:
- historie a současnost obchodování s kávou,
- druhy, způsob a zpracování kávy, včetně foto a video projekce z plantáží a farem,
- pražení kávy a její vliv na chuť, aroma a kvalitu,
- teorie a praxe přípravy kávy filtr (drip), ice drip, cold brew, moka, espresso, vacuum pot,
- základy a praktická ukázka cupingu (testování káv),
- ochutnávka min. 5 různých druhů čerstvě pražených káv ze všech kontinentů,
- BONUS - ochutnávka dvou druhů nejvzácnější cibetkové kávy.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: