57 odstínů zrnka kávy - aned šálek nápoje radosti

3169500-1310030130a.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Káva obsahuje velké množství rozličných látek, jako jsou např. sacharidy, vosky, oleje, kyseliny a bílkoviny. Z minerálních látek jsou to draslík, fosfor, železo a hořčík. Nutriční hodnotu má pouze vitamin B3-niacin.

Kávová zrna obsahují téměř 200 dalších složek, nejen dobře známý kofein, ale například i antioxidanty, polyfenoly a vlákninu, které mají pozitivní vliv na lidský organismus.

Kurz nejen domácí přípravy kávy se skládá z:

  • historie a současnost obchodování s kávou,
  • druhy, způsob a zpracování kávy, včetně foto a video projekce z plantáží a farem,
  • pražení kávy a její vliv na chuť, aroma a kvalitu,
  • teorie a praxe přípravy kávy filtr (drip), ice drip, cold brew, moka, espresso, vacuum pot,
  • základy a praktická ukázka cupingu (testování káv),
  • ochutnávka min. 5 různých druhů čerstvě pražených káv ze všech kontinentů,
  • BONUS - ochutnávka dvou druhů nejvzácnější cibetkové kávy.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.