Michal Stec
Na Naučmese od 10. 3. 2014, vedl/a kurzy pro 4 účastníky. Navštívil/a 4 kurzy.
Svoje první espresso jsem ochutnal po maturitě o prázdninách na stopu po Itálii. Byl to silný zážitek. Dodnes si pamatuju grimasu kamaráda, který hledal svoje kafe na dně malého šálku.
Práce v kavárně během studia byla pro mě přirozeným pokračováním příběhu. Byla to doba, kdy se o výběrové kávě začalo mluvit, připravovat ji a poznávat. Země původu, odrůdy, zpracování a pražení.
Její příprava, vůně a chutě mě naprosto pohltily. A to byl teprve začátek mé cesty. Hltal jsem všechny knížky, blogy, videa. Pil jsem spoustu kávy, zkoušel různé alternativní způsoby, přístupy a recepty.
Experimentoval jsem a soutěžil. Toto období jsem završil funkcí manažera jedné z nejprogresivnějších brněnských kaváren (Cafe Mitte).
Nakonec jsem se rozhodl vydat se vlastní cestou. Se svou značkou kávy Rebelbean se snažím změnit pohled lidí na kávu.
Michal
Co říkají účastníci kurzů:
-
Jan Tinka
Michal se v kávě opravdu vyzná a své znalosti nám předával přirozenou a fakt příjemnou formou.