Živě o výživě – Vánoční cukroví a silvestrovské oslavy v pohodě a ve zdraví
Kateřina Halamová
Výživou a vařením se zabývám již přes deset let a sama na sobě jsem pochopila, že když se hovoří o výživě, tak hovořit jen nestačí. Je třeba ochutnat, ovonět, Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Chcete se cítit o svátcích skvěle?
Na tomto kurzu si ukážeme, že i v období Vánoc je možné užívat si a zároveň jíst zdravě a chutně. Ukážeme si, že vánoční cukroví se dá péct bez rafinovaného cukru, mléka, vajec a ztužených tuků. Ukážeme si spoustu slaných chuťovek na sváteční stůl. Naučíme se fermentovat zeleninu, vařit výživný a léčivý zeleninový vývar a mnohem mnohem víc.
Společně vytvoříme minimálně 7 druhů cukroví z ořechů, semínek, sušeného ovoce, obilných sladů a sirupů, kokosového tuku, přepuštěného másla, celozrnné mouky a dalších dobrých a zdravých vychytávek.
- marokánky
- čokoládové hrudky
- linecké sušenky
- kokosové Ferrero rocher :)
- a spoustu dalších
Naučíte se spoustu slaných chuťovek na silvestrovskou hostinu – chutných a plných živin, že se i zarytí odpůrci zdravé výživy budou olizovat.
- guacamole
- pikantní pickles
- chuťovky a kondimenty z mořských řas
- veganské pomazánky
- pražené ume mandle
- raw tatarák
- tempura z nori
Dozvíte se, jak kombinovat jídlo a alkohol a co pomáhá na kocovinu. Zaručení přírodní pomocníci, kteří vám při nevolnosti udělají dobře. Zároveň si popíšeme, jak by měl vypadat jídelníček v zimě, jakými potravinami je vhodné se prohřívat a posilovat imunitu.
Co si odnesete:
- vytištěné recepty s návodem a vypsanými surovinami
- dobroty – co nesníme na kurzu, si rozeberete domů
Co s sebou:
- Můžete přijít opravdu hladoví
- vemte si s sebou nějaké nádobky na jídlo, odnesete si v nich domů, co na kurzu nesníme :)
Kurz trvá 4 hodiny. V ceně kurzu je zahrnuto vedení lektora, občerstvení z toho, co si na kurzu uvaříme / upečeme / vykouzlíme – vše z kvalitních čerstvých surovin.
V průběhu kurzu budeme hovořit o principech zdravého stravování, jak upravovat jídelníček v průběhu roku. Vysvětlíme si principy zdravého mlsání – jak v období Vánoc, rodinných sešlostí a oslav nového roku rozumně a přitom chutně vařit a jíst, jak si i užít tradiční jídla a jak pak druhý den náročnější oslavu vybalancovat něčím lehčím.
Další zajímavé kurzy
Co je Low Carb / nízkosacharidové stravování a jak na něj
Plzeňské kytarování na míru
Plzeň ,
Škola designu Canva: Základy
Praha ,
Základy indického vaření aneb zdravotní aspekty indického stravování
Ostrava ,
FIREWALKING - chůze po žhavém uhlí
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na pojištění
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: