Živě o výživě – Kváskové pečení nasladko a naslano

Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Co se naučíme:
Společně si ukážeme, jak se zakládá a uchovává žitný a pšeničný kvásek a zaděláme si těsto na dva druhy kváskového chleba, které si společně upečeme, ale také ochutnáme.
- Vysvětlíme si základní principy zadělávání těst na chleba, vhodnosti různých muk a obilí.
- Vysvětlíme si základní principy zadělávání těst na slaný a sladký chleba a jak s kváskem pracovat.
- Naučíte se chléb péct nejen v troubě, ale i na páře.
- Z kváskového těsta upečeme nasladko makovo sezamový koláč, jablečný koláč a vynikající kváskový mazanec.
- Naslano zaděláme na dva druhy kváskového chleba a upečeme zelné placky.
- Naučíte se, jak zdravě sladit, jak používat obilné slady a sirupy a sušené ovoce tak, aby sladké dezerty byly sladké i bez cukru.
Ukážeme si jak kombinovat zdravé svačiny do školy a do práce, různé tipy a fígle, aby jejich příprava byla rychlá a zároveň nám chutnaly a byly vyvážené.
Aby bylo co si na chleba a mazanec namazat, naučíme se principy sladkých zdravých pomazánek a nutel (ze semínek, sladů a zeleniny), které jsou vhodnou alternativou mléčných a masných výrobků a rozhodně vám obohatí jídelníček.
Co si odnesete:
- vytištěné recepty s návodem a surovinami
- dobroty – co nesníme na kurzu, si rozeberete domů
- každý si odnesete domů kvásek
Co s sebou:
- Můžete si přinést velký hlad a nádobky na jídlo, co na kurzu nesníme :)
- skleničku na kvásek
Kurz trvá 4 hodiny. V ceně kurzu je zahrnuto vedení lektora, občerstvení z toho, co si na kurzu uvaříme / upečeme / vykouzlíme, z kvalitních čerstvých surovin a pitný režim.
V průběhu kurzu budeme zároveň hovořit o principech zdravého stravování a přípravě jídel, které na nás příznivě působí a jsou vhodné pro různá období roku a celkovou harmonizaci organismu.
Další zajímavé kurzy

Napiš diplomku
Kdekoli v ČR ,

Digitální dieta aneb odpoj se a žij
Brno ,

Čajování - degustace a lekce přípravy kvalitních čajů
Brno ,

Ableton live: ovládání programu (Level 1-3)
Webinář - online ,

Večery s klasickou relaxací
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

BRAND JE MRKEV: budování značek prakticky & účelně
Ostrava ,

Citlivý řez ovocných stromů, pouze teorie
Hradec Králové ,

Jak psát, aby to fakt četli?
Praha ,

Smysluplné rozhovory
Praha ,

Jedlé trvalky v přírodní zahradě
Webinář - online ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: