Zelenina z přírody
Ivana Paukertová
Jsem odborný botanik na volné noze a zajímá mě všechno, co se týká rostlin. Dříve jsem se zabývala těmi léčivými, už devět let se věnuji rostlinám jedlým. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Zelenina. Vždy čerstvá, plná vitamínů a minerálů. A zadarmo. Která že to je? Ta divoká!
Rostliny sbírané v přírodě byly až donedávna zdrojem potravy a v různých částech světa stále ještě jsou. Naši předkové sbírání rostlin v přírodě pokládali za samozřejmé, zatímco my, „moderní lidé“, hážeme dary přírody často z prosté neznalosti neužitečně na kompost.
Ukážu ti, kde a jak tuto zapomenutou zeleninu v přírodě najít, jak ji poznat, co dobrého z ní připravit a ani výživové hodnoty nenecháme stranou. Leckterý „plevel“ má totiž vyšší obsah vitamínu C než tradiční citrón.
V kurzu ti představím několik jedlých druhů, které se dají použít v kuchyni jako hlavní surovina. Budou z těch nejhojnějších, které rostou téměř všude, jejich sběr je většinou rychlý a efektivní a zároveň poskytují řadu vitamínů a minerálů, které nám často ve výživě chybí.
K každému druhu dostaneš tabulku výživových hodnot a recepty. A možná tě překvapí, že divoká zelenina je v řadě případů bohatší na vitamíny a minerály než ta z obchodu.
Na profilovém obrázku kurzu třeba vidíš tradiční levantinský salát fatouch, kde celou jeho polovinu v receptu tvoří šrucha zelná. Dříve se jako zelenina pěstovala i u nás. Merlík bílý je zase oblíbenou zeleninou v Indii, kde se na jídlo i pěstuje, na Youtube se z něho dají najít stovky skvělých receptů. Kokoška se používá v Asii, je součástí kuchyně čínské, korejské a japonské. No a tak dál. Pokračovat můžem na kurzu.
Další zajímavé kurzy
Škola designu Canva: Pokročilé techniky
Praha ,
Týmová retrospektiva
Praha ,
Jak na pojištění
Excelové vychytávky
Grafika pro negrafiky aneb když grafik nemá čas
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Autentický a přirozený projev - Masterclass video
FIREWALKING - chůze po žhavém uhlí
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Najděte svůj osobitý styl (a už ho neztraťte)
Praha ,
Přijde mi zajímavé postavit kurz na vycházce po sídlišti. Zelenina z přírody pro mě byla otevřením vrátek k tématu a taky k jaru :-). Většinu zmíněných rostlin jsem znala, o to víc jsem se mohla věnovat jejich detailům (poznat je v prvotní fázi růstu bez květenství, dozvědět se více o jejich chuti či zdravotním přínosu apod.). Milé bylo také setkání s podobně zaměřenými lidmi.
Moc mě bavil, splnil moje očekávání.
Když se člověk účastní kurzu, který je nabitý informacemi, tak si většinou zapamatuje max. 30 %. Asi tolik informací ve mě zůstalo. Protože se mi to moc líbilo, tak si rád kurz zopakuji aby ve mě zůstalo dalších 30 % :-)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětkoukáme, že je na kurzu poslední jedno místo. Moc ráda bych šla, ale s přítelem bychom chtěli jít oba, člověk na nás ale sotva pozná že jsme dvě bytosti. :)
Šlo by to, prosím, nebo je maximální počet účastníků skutečně fixní?
Díky a pěkný víkend!
@Alžběta Franková Dobrý den, děkujeme za zájem o kurz, Alžběto!
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětIvano - rozumím správně, že kapacitu kurzu můžeme pro Alžbětu navýšit? Je to klidně možné, jen je nutné, aby nám o to lektor napsal.
Nela
@Ivana Paukertová Dobrý den. Tak je mi líto, ale někdo byl rychlejší. Jak jsem už psala, dalších termínů bude dost.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Alžběta Franková Dobrý den vezmu vás, ale počkejte prosím než to s naucmese zúřadujeme. Pokud by se to nepodařilo a někdo se přihlásil před váma, prvního března budu vypisovat další termíny, a nebojte se, bude jich dost.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět