Víkendový kurz kváskového pečení

2706060-tereza.jpg

Tereza Mašková

Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :)   Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »

1kd1w01tylv-chia11.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

V průběhu kurzu si vysvětlíme a především prakticky ukážeme pečení kváskového chleba, rohlíků, celožitného chleba a mazance a vyzkoušíme si přípravu krkonošského kysela. Bude čas na přednášku o pěstování kvásku, přednostech kváskového pečení a všech výhodách, které poskytuje. A protože pečení a vaření s kváskem je opravdu jednoduché a zavřeni celý víkend v kuchyni bychom se nudili, vydáme se také na procházku za krásami okolí. Možností je více, v okolí jsou krásné rybníky a nedaleké kopce skýtají krásné výhledy na Krkonoše.

Cílem kurzu však není pouze naučit se pracovat s kváskem. Půjde také o setkání se s lidmi, kteří mají rádi dobré jídlo a umějí si vychutnat jeho přípravu.

Jak bude kurz probíhat?

  • sejdeme se v pátek v 18:00 v Nové Vsi nad Popelkou
  • po společné večeři si budeme povídat o pěstování kvásku a připravíme vše potřebné na sobotní pečení
  • v sobotu se budeme věnovat pečení chleba, rohlíků a dalších dobrot (celý den rozdělíme do zhruba dvouhodinových bloků a budeme tak střídat čas v kuchyni s časem pro odpočinek či procházku)
  • v neděli si ukážeme přípravu krkonošského kysela a také zbyde dost prostoru pro povídání si o tom, co vás bude konkrétně zajímat z dalších pekařských možností
  • po obědě se rozjedeme zpět domů

Co si přivést s sebou?

  • skleničky na kvásek, budete-li ho chtít (vhodné jsou např. od přesnídávky, pokud chcete pšeničný i žitný kvásek, tak dvě)
  • oblíbenou pomazánku, ať máme na pečivo co namazat a rozšíříme si znalosti i v jiné oblasti gastronomie než jen pečení
  • dobrou náladu

Co si z kurzu odnesete? 

  • recepty na přípravu spousty kváskových dobrot
  • žitný a pšeničný kvásek, budete-li chtít
  • doufám, že plno hezkých vzpomínek a nové známé

Co je v ceně kurzu?

  • jídlo - páteční večeře, sobotní snídaně, oběd a večeře a nedělní snídaně a oběd
  • vše, co upečeme a nestačíme sníst během kurzu si nakonec rozdělíme s sebou domů
  • recepty na kváskový chleba, rohlíky, celožitný chleba, mazanec, krkonošské kyselo a jeden bonusový recept, který zatím neprozradím
  • žitný a pšeničný kvásek
  • POZOR v ceně kurzu není ubytování (cena ubytování je 500 Kč za 2 noci – každý účastník si hrají individuálně na místě)

Další organizační poznámky

  •  parkovat lze na parkovišti na návsi naproti obchodu pod kostelem, cca 50 m od Centra, kde probíhá kurz
  • ubytování je přímo v místě konání kurzu, ve 4 až 8 lůžkových pokojích, 2 čtyřlůžkové pokoje jsou v prvním patře s možností bezbariérového přístupu, na pokoji je umyvadlo. Ve druhém patře jsou další 3 pokoje, v domě jsou 3 koupelny a 4 WC. Postele jsou vybaveny polštářem, přikrývkou, povlečením i ručníky pro hosty
  • cena ubytování je 500 Kč za 2 noci – každý účastník si hrají individuálně na místě
  • v případě jakýchkoli dotazů nebo nejasností mne neváhejte kontaktovat
  • Kurz probíhá v Sociálně-terapeutickém centru Tabor, v domě je zákaz kouření a požívání alkoholu

Doprovodné fotky

  • 7tagbpap9kj-roubenka1.jpg
  • 72byrgmhbox-roubenka2.jpg
  • 49op33hwhmk-roubenka3.jpg
  • 5mx5cta721m-roubenka4.jpg
  • 4c8aseqhzl0-img-5929.jpg
  • 1axvf8q3cjn-slunecnicovy-chlebactverec.jpg
  • 20140317-120855-titulni-kvaskove-pecivo.JPG
  • 20140317-120855-kvaskove-pecivo3.JPG

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.