Víkendový kurz kváskového pečení
Tereza Mašková
Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :) Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V průběhu kurzu si vysvětlíme a především prakticky ukážeme pečení kváskového chleba, rohlíků, celožitného chleba a mazance a vyzkoušíme si přípravu krkonošského kysela. Bude čas na přednášku o pěstování kvásku, přednostech kváskového pečení a všech výhodách, které poskytuje. A protože pečení a vaření s kváskem je opravdu jednoduché a zavřeni celý víkend v kuchyni bychom se nudili, vydáme se také na procházku za krásami okolí. Možností je více, v okolí jsou krásné rybníky a nedaleké kopce skýtají krásné výhledy na Krkonoše.
Cílem kurzu však není pouze naučit se pracovat s kváskem. Půjde také o setkání se s lidmi, kteří mají rádi dobré jídlo a umějí si vychutnat jeho přípravu.
Jak bude kurz probíhat?
- sejdeme se v pátek v 18:00 v Nové Vsi nad Popelkou
- po společné večeři si budeme povídat o pěstování kvásku a připravíme vše potřebné na sobotní pečení
- v sobotu se budeme věnovat pečení chleba, rohlíků a dalších dobrot (celý den rozdělíme do zhruba dvouhodinových bloků a budeme tak střídat čas v kuchyni s časem pro odpočinek či procházku)
- v neděli si ukážeme přípravu krkonošského kysela a také zbyde dost prostoru pro povídání si o tom, co vás bude konkrétně zajímat z dalších pekařských možností
- po obědě se rozjedeme zpět domů
Co si přivést s sebou?
- skleničky na kvásek, budete-li ho chtít (vhodné jsou např. od přesnídávky, pokud chcete pšeničný i žitný kvásek, tak dvě)
- oblíbenou pomazánku, ať máme na pečivo co namazat a rozšíříme si znalosti i v jiné oblasti gastronomie než jen pečení
- dobrou náladu
Co si z kurzu odnesete?
- recepty na přípravu spousty kváskových dobrot
- žitný a pšeničný kvásek, budete-li chtít
- doufám, že plno hezkých vzpomínek a nové známé
Co je v ceně kurzu?
- jídlo - páteční večeře, sobotní snídaně, oběd a večeře a nedělní snídaně a oběd
- vše, co upečeme a nestačíme sníst během kurzu si nakonec rozdělíme s sebou domů
- recepty na kváskový chleba, rohlíky, celožitný chleba, mazanec, krkonošské kyselo a jeden bonusový recept, který zatím neprozradím
- žitný a pšeničný kvásek
- POZOR v ceně kurzu není ubytování (cena ubytování je 500 Kč za 2 noci – každý účastník si hrají individuálně na místě)
Další organizační poznámky
- parkovat lze na parkovišti na návsi naproti obchodu pod kostelem, cca 50 m od Centra, kde probíhá kurz
- ubytování je přímo v místě konání kurzu, ve 4 až 8 lůžkových pokojích, 2 čtyřlůžkové pokoje jsou v prvním patře s možností bezbariérového přístupu, na pokoji je umyvadlo. Ve druhém patře jsou další 3 pokoje, v domě jsou 3 koupelny a 4 WC. Postele jsou vybaveny polštářem, přikrývkou, povlečením i ručníky pro hosty
- cena ubytování je 500 Kč za 2 noci – každý účastník si hrají individuálně na místě
- v případě jakýchkoli dotazů nebo nejasností mne neváhejte kontaktovat
- Kurz probíhá v Sociálně-terapeutickém centru Tabor, v domě je zákaz kouření a požívání alkoholu
Další zajímavé kurzy
Naučte se prodávat svoje schopnosti
Praha ,
Svobodné nohy - barefoot sandály
Turnov ,
Příprava na Silvestra: netradiční občerstvení na party - kurz vaření
Praha ,
CashFLOW management - aneb jak nemít peněz plnou hlavu, ale peněženku!
Webinář - online ,
Základy italské kuchyně s Lupem: PIZZA
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, moc ráda bych se kurzu zůčastnila, prosím budete mít někdy termín? Předem děkuji. Lucie Cais
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět