Sladké kváskování
Tereza Mašková
Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :) Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu sladkého kynutého pečiva, kynutých ovocných knedlíků a lívanců.
Práce s kváskovým těstem se od práce s těstem drožďovým liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.
Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbených buchet, koláčů a dalších dobrot.
Nakonec vše společně ochutnáme.
Co si přinést s sebou?
- utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
- uzvíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
- dobrou náladu a chuť učit se novým věcem
Co si z kurzu odnesete?
- umění přípravy sladkého kváskového pečiva, ovocných knedlíků a lívanců
- znalost, jak upravit recept na vaše oblíbené koláče z drožďového na kváskový
- kvásek, chcete-li
- kousek domácího kváskového koláče, nesníme-li ho:-)
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Kafe s koučem
Brno ,
Masáže dětí a kojenců
Praha ,
Online kurz akvarelu: Akvarel srozumitelně - Květinové motivy hravě
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na pojištění
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Konečně budu moct péct koláče, buchtx. dělat lívance i vařit knedlíky jen z kvásku. Jako bonus nám vysvětlila vaření v páře, které jsem dosud vyzkoušela jen se zeleninou.-)
Kurz probíhal v příjemném domácím prostředí. Ještě teď se mi sbíhají všechny sliny, když si vzpomenu, co vše jsme ochutnali. Z kurzu jsem si odnesla kvásek s radami, jak se o něj nejlépe starat, recepty na sladké pokrmy z kvásku a tipy a triky, jak z běžného receptu s droždím udělat zdravější s kváskem.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: