Sladké kváskování

Tereza Mašková
Kurzy momentálně bohužel nepořádám, vřele doporučuji on-line pečení tady :) Ahoj, jmenuju se Tereza a pocházím z malého městečka na Valašsku. Od mala mne Více o lektorovi »

Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu sladkého kynutého pečiva, kynutých ovocných knedlíků a lívanců.
Práce s kváskovým těstem se od práce s těstem drožďovým liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.
Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbených buchet, koláčů a dalších dobrot.
Nakonec vše společně ochutnáme.
Co si přinést s sebou?
- utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
- uzvíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
- dobrou náladu a chuť učit se novým věcem
Co si z kurzu odnesete?
- umění přípravy sladkého kváskového pečiva, ovocných knedlíků a lívanců
- znalost, jak upravit recept na vaše oblíbené koláče z drožďového na kváskový
- kvásek, chcete-li
- kousek domácího kváskového koláče, nesníme-li ho:-)
Další zajímavé kurzy

Jak připravit kurz na Naučmese.cz

Cesta SNP - ako prejsť 750 kilometrov peši cez Slovensko
Webinář - online ,

Jak na azbuku - rychlý start v ruštině (prakticky a hravě)

Praktické tipy a inspirace pro začínající lektory angličtiny

Komplexní a moderní UI design v nástroji Figma
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne

Objevte Bitcoin (pro úplné začátečníky)
Brno ,

Osobní produktivita
Praha ,

Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,

BRAND JE MRKEV: budování značek prakticky & účelně
Brno ,

Štípaná mozaika
Praha ,
Konečně budu moct péct koláče, buchtx. dělat lívance i vařit knedlíky jen z kvásku. Jako bonus nám vysvětlila vaření v páře, které jsem dosud vyzkoušela jen se zeleninou.-)
Kurz probíhal v příjemném domácím prostředí. Ještě teď se mi sbíhají všechny sliny, když si vzpomenu, co vše jsme ochutnali. Z kurzu jsem si odnesla kvásek s radami, jak se o něj nejlépe starat, recepty na sladké pokrmy z kvásku a tipy a triky, jak z běžného receptu s droždím udělat zdravější s kváskem.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: