Luštěniny v receptech světových kuchyní
Pavel Ovesný
Miluju život na volné noze. A právě pro freelancery tvořím weby, pomáham s obsahovým marketingem i samotným podnikáním. Píšu články o veganství pro vlastní web Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Tento kurz je věnovaný luštěninám, které jsou nekorunovanými královnami rostlinné stravy. Obsahují okolo 20% bílkovin i dostatek kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu i celou řadu vitaminů a minerálů. Navzdory těmto nutričním benefitům sní průměrný Čech k vlastní škodě jen okolo 2,5 kg luštěnin za rok. Přijďte na kurz a pojďme společně tuto statistiku zvrátit.
Na kurzu si připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká...) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. Dozvíte se, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů. Přijďte poznat nové chutě i lidi.
Proč na kurz vyrazit?
- během 5 hodin stihneme uvařit 7 - 8 odlišných jídel - pomazánky, polévky, hlavní jídla, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
- recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit - získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
- odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
- vaření prokládám řadou praktických tipů a osvětluju některá výživová doporučení
- máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní přes 12 let zkušeností
- potkáváme se v malé skupince (5-6 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti
Kurz se mi hodně líbil, všechna jídla jsme si uvařili, ochutnali, z nej bio potravin, ještě něco odnesli domů a jako bonus Pavel poslal zápisky z kurzu a recepty na náš mail, takže co jsme udělali si můžeme snadno udělat i doma.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: