Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků

Teodor Tzanov

Jsem originální bulhar. Baví mě práce s mlékem. Pochazím z rodiny, která několik generací zpracovávala mléko na sýry a jogurty ve vesnici Mlečevo situovaná ve Více o lektorovi »

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣

Obsah nabídky:

  •  Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků – Výrobený sýr si odnesete domů

Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.

Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?

Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.

  • Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
  • Balkánský sýr a čerstvý sýr
  • Receptury dalších druhů sýrů
  • S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty

Obsah kurzu:

  • Historie o mléce a mléčných výrobcích
  • Základní principy výroby sýrů
  • Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
  • Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
  • Ochutnávka výrobků z našich kultur

 

Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.

 

Adresa konání:
Veletržní 3
170 00 Praha 7, Holešovice

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.