Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků
Teodor Tzanov
Jsem originální bulhar. Baví mě práce s mlékem. Pochazím z rodiny, která několik generací zpracovávala mléko na sýry a jogurty ve vesnici Mlečevo situovaná ve Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 22 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Obsah nabídky:
- Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků – Výrobený sýr si odnesete domů
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?
Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Adresa konání:
Veletržní 3
170 00 Praha 7, Holešovice
moc se mi líbil, splnil očekávání a určitě ještě chci někdy přijet na další pokračování.
Kurz byl výborný, všechno jsme viděli, mohli si "ochytat" a zkusit; společné vaření a oběd navíc udělaly velmi příjemnou atmosféru, kdy se mi ani nechtělo jít domů. Parádní kurz.
Pohodová, takřka domácí atmosféra, spousta zajímavostí i praktických informací, možnost zakoupit pomůcky pro domácí přípravu jogurtů i sýrů. A skvělá ochutnávka!
Kurz je perfektně vyvážen co do teorie- praktické ukázky- interaktivního zapojení a hlavně ochutnávky výrobků! Hodně pomáhá "help linka" Ilonka- s ní se nebojím začít s domácí výrobou rovnou v Indii.
Na kurzu bylo možné ochutnat mnoho výrobků a podívat se na výrobu. Dostali jsme základní výchozí receptury, rady "jak na to", daly se nakoupit i kultury a materiály k výrobě. Bylo to příjemné.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den měla bych zájem o kurz na výrobu sýrů děkuji za odpověď Martinovitzová
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den, měl bych zájem o kurz . 2osoby.Děkuji! Hodek
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětpotřebuji více o kurzu vědět. Čas od kdy..... do kdy. ceny
děkuji za info