Koření, bylinky a dochucování
Petr Chutný
Baví mě vařit, sdílet jídlo a nadšení z něj a experimentovat s ním. Zajímá mě jeho efekt na lidské tělo i ducha. Kam přijedu, tam mě chutná 😄 A dělá mi velkou Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Chcete poznat nové koření, bylinky či dochucovadla? Naučit se koření vybrat? Dozvědět se o něm více? Hrát si s ním? Koření a bylinky jsou tu od pradávna a výrazně ovlivňují chuť, aroma a celkový efekt jídla, jehož jsou součástí. Mají účinek na naše tělo, zdraví i psyché. Když se s nimi skamarádíte, budete mít po ruce parťáky pro různé situace, touhy a nálady.
O koření vám povím, ochutnáte ho, ovoníte ho, a vyzkoušíte si s ním dochucovat. Kořenit budeme sladké (třeba různé ovoce) tak slané (např. chleba s neutrální pomazánkou).
Co si z kurzu odnesete?
- Dozvíte se, jak koření a bylinky vybírat
- Představím vám různé kultury a jejich chutě
- Přivoníte a ochutnáte celý můj arsenál koření (pokud tedy chcete 😅)
- Povím vám o zdravotních efektech různých koření a bylinek
- Pohrajeme si s kořeněním a dochucováním sladkého, slaného i třeba sladko-slaného a na našich experimentech si pochutnáme
Co můžete na kurz naopak přinést?
- Můžete donést své oblíbené koření/bylinky a povědět nám o nich!
- Ovoce, které máte rádi pro kořenící experimenty.
- Cokoli jiného, co byste chtěli zkusit okořenit.
- Můžete kurz ocenit nad rámec základního poplatku. Sdílím na něm jídlo, které něco stojí, i své koření, a základní cenu 500Kč jsem nastavil nízko proto, aby tady byl tento extra prostor. Respektuju, že to každý má s financemi jinak - proto vám chci dát volnost a nedržet cenu vysoko a tím kohokoli odradit.
Další zajímavé kurzy
Adobe Illustrátor a digitální ilustrace
Brno ,
Spím lépe!
Praha ,
Příprava na příjímací zkoušky z matematiky (ZŠ)
Webinář - online ,
Střih videa snadno a rychle (možno i on-line)
Praha ,
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: