Jídlo, tvůj lék - Arabská kuchyně
Ondřej Adámek
K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V pořadí druhý kurz léčivého vaření, zaměřený na arabskou kuchyni. Hlavními aktéry budou opět chutě a vůně tradičních surovin regionu. Vyzkoušíme si všestrannost cizrny, zakusíme intenzivní vůni římského kmínu, exotikou chuť sezamové pasty a omamnou sladkost datlí.
Prvním pokrmem bude marocký Tajin, který se naučíme připravovat se zeleniny, datlí a mandlí. Abychom však zůstali věrni léčivé přípravě, přílohu kuskus budeme dělat originálně z jáhel. Jako další si vytvoříme lilkovou pomazánku Baba Ganoush, tolik oblíbenou v celé Levantě. Známý cizrnový karbenátek Falafel pochází z Egypta. Typická chuť sezamové pasty tahini bude vévodit naší polévce. A na závěr si upečeme datlové paštičky Ma´amul.
Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni arabského světa. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.
Další zajímavé kurzy
Vrrr, haf! Naučme se jim rozumět
Brno ,
Měsíční kurz klavíru
Hradec Králové ,
Online marketing pre malé podniky bez veľkých rozpočtov
Brno ,
Rozhodnutí? Změna? Přemýšlení? Zastavení? Utřiďte si myšlenky, kam a jak jít dál
Praha ,
Pletení od začátku 1.
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Plánujete v roce 2023 kurz vaření marockých jídel, prosím?
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět