Jídlo, tvůj lék - Arabská kuchyně

20151113-140624-27960081-l-ba3522c639fa32b6349f27f593d3986e.jpg

Ondřej Adámek

K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »

6553890-4202870-lebanese-diet-joyturner.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

V pořadí druhý kurz léčivého vaření, zaměřený na arabskou kuchyni. Hlavními aktéry budou opět chutě a vůně tradičních surovin regionu. Vyzkoušíme si všestrannost cizrny, zakusíme intenzivní vůni římského kmínu, exotikou chuť sezamové pasty a omamnou sladkost datlí.

Prvním pokrmem bude marocký Tajin, který se naučíme připravovat se zeleniny, datlí a mandlí. Abychom však zůstali věrni léčivé přípravě, přílohu kuskus budeme dělat originálně z jáhel. Jako další si vytvoříme lilkovou pomazánku Baba Ganoush, tolik oblíbenou v celé Levantě. Známý cizrnový karbenátek Falafel pochází z Egypta. Typická chuť sezamové pasty tahini bude vévodit naší polévce. A na závěr si upečeme datlové paštičky Ma´amul.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni arabského světa. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.