Japonská kuchyně a sushi

4392630-sushi.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Japonská kuchyně v sobě nese kromě skvělé chuti a důrazu na vyváženost i jistou spiritualitu a úctu k přírodě. Mnohdy se jídla zdají na pohled jednoduchá, ale vždy jsou do detailu promyšlená a technologicky bravurně připravená. Japonská kuchyně není u nás příliš známá, a i proto bych vám ji ráda představila tak, jak jsem ji poznala při cestách po Japonsku. Sama jsem do přípravy sushi pronikla nejvíce až na kurzu v Tokiu, proto neváhejte ani vy, kteří jste již doma připravovat sushi zkoušeli. 

Připravíme si: 

  • Taštičky gyoza s masovou i zeleninovou náplní,
  • miso polévku,
  • slanou palačinku Okonomiyaki,
  • sushi – maki, nigiri, kalifornské rolky, temaki.

Ochutnáme a budeme si povídat o:

  • Vyvážené japonské kuchyni,
  • fenoménech japonské kultury jídla,
  • jak správně uvařit rýži,
  • japonských čajích,
  • nudlích,
  • Miso pastě,
  • o japonských dezertech,
  • nakládané zelenině,
  • saké.

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • Všechny suroviny na vaření, 
  • zapůjčení zástěry, 
  • vytištěné recepty,
  • nealkoholické nápoje během kurzu.

Doplňující informace:

  • Kurz je určen pro všechny, kteří milují sushi a chtějí ho sami umět připravovat a zároveňchtějí dozvědět o japonské gastronomii.
  • Kurz trvá 4 hodiny.

Doprovodné fotky

  • 9159820-kurz-vareni-jap-1.jpg
  • 2207780-dsc07390.jpg
  • 9200970-kurz-vareni-jap-1.jpg
  • 2444550-dsc07390.jpg
  • 8823270-kurz-vareni-jap-1.jpg
  • 2987830-dsc07390.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.