Jak připravit své zdraví na zimu

749nk9uxr5l-obrazek-cv-stanislava-vranova-zmudova.jpg

Stanislava Vránová Zmudová

Jsem vystudovaná operní zpěvačka, píši, ( někdy mě nazývají honosně spisovatelkou :o) mám za sebou nějaké scenáristické počiny, (externě jsem pracovala  pro ČT) Více o lektorovi »

4galoz8azk1-aromatic-1869721-1920.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Na kurzu se dozvíte, jak si co nejefektivněji a pokud možno bez velké časové zátěže můžete  sami pomáhat  v běžném životě a to nejen v podzimním a zimním období.

Dozvíte se, jaké orgány na podzim a v zimě nejvíce trpí a proč, a také jaké vazby mezi orgány fungují. Jakým způsobem se stravovat , protože strava je základním kamenem zdraví našich orgánů a můžeme díky ní zabránit mnoha nemocem a dokonce se i díky ní uzdravit. Které potraviny v zimě jíst a které vhodné nejsou a jak si stravu upravovat.

Naučíme se také lehká cvičení, která můžeme běžně provádět v „provozu", a která nám pomohou k udržení zdraví. Využijeme osvědčených metod ať již akupresuru, moxu, tak především tradiční babské rady, které budou obsahovat návody na zábaly, koupele, bylinkové čaje a tinktury z českých běžně dostupných bylin. Posluchači obdrží  materiály, které jim budou pomocným vodítkem i v budoucnu.

  • Vysvětlení  pěti elementů zejména se zaměřením na  element : země, kovu a vody. (slezina, žaludek, slinivka/ plíce, průdušky, tlusté střevo/ močový měchýř,ledviny) Vysvětlení jejich vztahů ,funkcí a souvztažností. Překvapivé informace o možných zdravotních problémech, které zdánlivě nesouvisí s danými orgány. Hlavní zaměření bude na element země (slezina, žaludek, slinivka) který je  „sluncem" všech orgánů.
  • Uvedení potravin vhodných na zimu tzv. teplých, prohřívacích a uvedení potravin chladných. Vysvětlení, jak lze i chladné potraviny upravit přípravou, tipy na jídelníček, využití potravin, na ten či onen orgán, bylinky ve stravě aj... Vysvětlení, čemu se při přípravě potravy vyhnout a zajímavé tipy na úpravu jídel.
  • Umělé vitamíny a minerály. Co je a co není vhodné a proč. Jaké potraviny se ke kterým vitamínům a minerálům vztahují a jak nahradit umělé pravým.
  • Lehká krátká cvičení, která lze vykonávat v práci, a která nám dopomohou k odblokování.
    Tibetské lehké cvičení na závěr či počátek dne.
  • Z cizích krajů si zapůjčíme akupunkturní bod na dráze žaludku zvaný cusanli (ST36) naučíme se jej vyhledávat , řekneme si, kdy a jak moxovat, kdy ne, a hlavně proč.
  • Naučíme se několik akupresurních bodů, které nám mohou být k užitku při automasáži, či příjemné partnerské masáži.
  • Řekneme si, tradiční „babské rady“ zábaly nejen na uši, krk, plíce, naučíme se mastičky, povíme si, jaké byliny a jak si vyrobit koupele, které jsou velmi významným opomenutým léčivým prostředkem aj...
  • Naučíme se čaje, tinktury na neduhy podzimu a zimy: tj. slezinu, žaludek, slinivku, plíce, průdušky, močový měchýř a ledviny.
  • Naučíme se také velmi jednoduchou sibiřskou tinkturu a velmi univerzální, avšak velmi účinné pravé švédské kapičky a povíme si o nich mnoho zajímavého.
  • Povíme si mnoho dalších zajímavostí, které s tématem souvisí , jsou s ním spjaty a budete velice překvapení, že ...: „ to snad není možné, že mě to nikdy nenapadlo, vždyť je to tak prosté a jednoduché“ .

Doprovodné fotky

  • 39iyr3fy33r-anise-2785512-1920.jpg

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.