Lenka Sedláčková
Na Naučmese od 3. 3. 2016. Navštívil/a 1 kurz.
O problematiku bezpečnosti potravin se zajímám řadu let.
Vystudovala jsem magisterský studijní program v oboru Bezpečnost a kvalita potravin na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně a posléze získala doktorát z Toxikologie potravin.
Během studia jsem obohatila své znalosti na zahraničních stážích (Rakousko, Švédsko), bylo to inspirativní období. Za velmi přínosné považuji účasti na vědeckých konferencích jak v České republice, tak v zahraničí.
Získala jsem certifikáty HACCP, manažér a interní auditor HACCP, BRC a IFS (standardy v bezpečnosti potravin) a absolvovala zajímavé kurzy, jako například Kurz základu vědecké práce na Akademii věd ČR nebo Good research practice. Napsala jsem několik vědeckých článků.
Vlivem zdravotních komplikací, řeším problematiku potravin (hlavně alergenů) i v běžném životě. Celiakie mne naučila brát bezlepkovou dietu ne jako trest, ale jako dar. Poznávat nové plodiny, nové recepty, sbírat zkušenosti a tak trochu objevovat nový svět potravin. Poslední rok řeším také bezlaktozovou a bezmléčnou dietu.