Voňavý kváskový chléb snadno doma
Hana Dědičová
Snad to nebude znít jako klišé, ale patřím k těm lidem, kteří hledali cestu z nemoci a začali nový život. Omezení ve stravě vyvolalo hledání nových potravin, to Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
UPÉCT CHLÉB NENÍ VŮBEC TĚŽKÉ, KDYŽ VÍTE JAK NA TO, JE TO RADOST :)
Recept na chleba je bez hnětení, není potřeba ošatka ani pekárna. Snadno si ho upečete ve formě srnčího hřbetu nebo i v bábovce :) Vláčný vydrží až 5 dní. Připadá vám to jako zázrak? :) A co tohle:
Za těch několik let jsem nepotkala člověka, kterému by můj chleba nechutnal!!!
Cílem kurzu je prakticky Vás naučit, jaké suroviny jsou potřeba, kde je koupit, v jakém poměru je míchat, jak dlouho chléb péct a další triky pekařek. Budeme se učit zakládat kvásek (kypřící motor těsta) a starat se o něj. V době pečení chleba si budeme povídat o typech muk pro pečení a dalších možných přísadách (semínka, oříšky, koření).
Na kurz není potřeba nic dopředu zajišťovat. Suroviny a vše potřebné bude připraveno.
DOMŮ SI ODNESETE KVÁSKOVÝ CELOZRNNÝ CHLEBÍK :)
Co si vzít s sebou?
- utěrku na transport čerstvě upečeného chlebu
- malou uzavíratelnou skleničku na kvásek, který vám dám
- cokoliv dalšího, co potřebujete k tomu, abyste se cítili dobře (absolvování kurzu s miminkem v šátku je možné :)
V ceně semináře jsou zahrnuté všechny suroviny potřebné k upečení chleba a tištěné materiály. Celou dobu budete mít k dispozici vodu a nápoj ze zeleného ječmene.
Těší se na vás
Hanka
Další zajímavé kurzy
Jak se pohnout z místa a stát se žádaným grafickým designérem
Praha ,
Foťte iPhonem jako zrcadlovkou a těžký foťák nechte doma
Praha ,
CV, které vás dovede k vysněné práci
Praha ,
Design vaší jedlé přírodní zahrady
Praha ,
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Brno ,
Na kurzu jsme byly společně s kolegyní a obě jsme opravdu hodně upovídáné, takže věřím, že to pro Hanku muselo být občas náročné, ale plně se nám věnovala. Přípravu chleba nám ukázala, vše podrobně vysvětlila a v mezi čase pečení nám prozdradila další zajímavé věci ohledně zravé výživy. Kurz velice doporučuji i všem, kteří již chléb pečou a přijde jim příprava zbytečně zdlouhavá. Předtím jsem chléb připravovala 2 dny, dnes mi stačí pouze jeden. Ráno zadělám těsto a po práci peču chléb :-)
Kurs byl komorní (tři účastníci), dalo se tedy v klidu mluvit o všem, co kdo chtěl vědět - a já jsem toho jako nezkušený pekař potřeboval vědět hodně. :) Během samotného pečení zbylo dost času i na obecnější věci kolem zdravé výživy a životního stylu.
Jednoznačně doporučuji!
Kurz byl velice přínosný,odpovídal mému očekávání.
Super kurz. Děkuji
Skvělé, srozumitelné, názorné, s materiály domů.
Těším se na další kurz
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: