Veganské vaření - tempeh, seitan a spol.
Pavel Ovesný
Miluju život na volné noze. A právě pro freelancery tvořím weby, pomáham s obsahovým marketingem i samotným podnikáním. Píšu články o veganství pro vlastní web Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 73 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Pak jste na správné adrese. Na kurzu si připravíme a ochutnáme typově několik odlišných jídel různých světových kuchyní (česká, indická, thajská...) z řady rostlinných bílkovin, jako tofu, tempeh, seitan nebo robi, ale také surovin jako je červená čočka nebo houby shitake. Mimoto si předvedeme také pár rychlovek jen s mixérem - dezerty a pomazánky. Taky provětráme spíže a kredenc a ukážeme si méně časté ingredience. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů.
Dveře do mé kuchyně ve staré vile s výhledem do velké zahrady a na Berounku mají otevřené nejen "absolventi" předešlého kurzu Veganství pro zelenáče, ale také ti, kteří se chtějí nechat přesvědčit o tom, že strava z čistě rostlinných zdrojů může být velice pestrá, vydatná a chutná. Přijďte poznat nové chutě i nové lidi.
Proč na kurz vyrazit?
- během 5 hodin stihneme uvařit zhruba 8 odlišných jídel - polévky, pomazánky, hlavní jídla i něco na mlsání, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
- odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
- recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit - získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
- potkáváme se v malé skupince (5-7 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti
- máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní více než 10 let zkušeností
PS: z centra Prahy jezdí do Řevnic pohodlný patrový vlak 2x za hodinu, cesta zabere půlhodinku. V blízkosti jaké vedou dálnice Praha - Plzeň a Praha - Strakonice.
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Jak zkrotit nejen pastelky?
Praha ,
První krůčky na slackline
Praha ,
Jak na osobní finance
Jak na sociální sítě? Přednášky TOP lektorů z MiniFestu
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Vánoční zpívání: Rybovka pro ženské hlasy
Praha ,
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Ostrava ,
Kurz přesně splnil mé očekávání. Stručně a jasně jsme probrali možnosti využití jednotlivých surovin, uvařili jsme spoustu dobrot a načerpal jsme hodně informací, které rád využiji v dalším vaření. Mockrát děkuji za tento kurz.
Velmi inspirativní kurz, splnil mé očekávání o zkušenostech a veganských receptech. Zároveň byl velmi edukativní, veden se skvělými souvislostmi.
Kurz jako takový mě velmi bavil, skládal se z teoretických i praktických částí. Moje očekávání se naplnilo, odnáším si rozšířené znalosti o surovinách a jejich původu, výživě a ochucování. Jsem velmi spokojená a těším se na další kurz.
Kurz byl nabitý informacemi i jsme uvařili spoustu výborného jídla.
Vše super, doporučuji.
Skvěle strávený den, uvařili jsme opravdu hodně jídel a jako velkou výhodu vidím, že jsme si z nich mohli vzít i domů, takže jsem si nejenže nemusela vařit večeři, ale ani oběd do práce :) dozvěděla jsem se hodně informací i vychytávek, které určitě využiju. Nabídka jídel byla rozmanitá a konečně umím uvařit i rychlé jídla, které bude jíst i syn. Kurz je na moc hezkém místě s výbornou dostupností. Velmi děkuji za úžasný kurz!
Báječný, skvělý, perfektní a ještě jednou báječný. Atmosféra zkrátka dokonalá (a to je především Pavlova práce) a kurz ohromně přínosný. 1) člověk z obou kurzů vždy odešel plný chutě na změny
2) na obou kurzech se k člověku dostaly ty informace, které vyhledával
Mohu doporučit všemi deseti.
pro mě osobně báječné navázání na první povídací kurz, Pavel před našimi zraky připravil a okomentoval tolik jídel, že jsem je nestačila pomalu ani zapisovat a ochutnávat.
Kurz nabitý informacemi a spoustou praktických ukázek. Je dobré vidět, jak vegetariánství, veganství vidí někdo konkrétní - je to inspirující a je skvělé, že se můžeme učit a inspirovat od lidí, kteří se nebojí sdílet své vlastní zkušenosti
Kurz se mi líbil, ochutnali jsme mnoho výborných a zajímavých jídel (skoro až moc - budoucím účastníkům doporučuji před kurzem nesnídat :-)) Trochu mě mrzelo, že byl kurz víceméně pasivní, vařil jen Pavel, ale chápu, že kdybychom měli vařit přímo my účastníci, bylo by to organizačně mnohem náročnější. Celkově pro mě byl asi přínosnější první díl kurzu, i když toto byl rozhodně taky velmi příjemně strávený čas.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětchtěla jsem se zeptat jestli je tento kurz vodný pro začínající "vegany" ( myslím tím, zda nepotřebuji absolvovat Váš první kurzveganství) a také zda je vhodný kurz pro skoro 14ti letou dívku, která s veganstvím začíná. Mnohokrát děkuji za odpověď. S pozdravem Kateřina Kovářová
@Katerina Kovarova Hezký den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětano, kurz je vhodný i pro začátečníky. Předchozí kurz je povídací, ty zásadní věci ohledně výživy opakuju i na tomto vařícím kurzu. A bylo na něm už několik "náctiletých", takže si myslím, že ani 14 let není překážkou, zvláště pro někoho se silnou motivací se něco naučit. Pavel