Upeč si žitný chléb a pšeničnou focacciu
Radka Balcarová
Ahoj, jsem Radka a osmým rokem se zabývám bylinkami a mícháním domácí přírodní kosmetiky a drogerie šetrné k životnímu přostředí. V listopadu 2022 jsem Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
*****Žitná mouka, žitný kvásek, voda, sůl, semínka*****
Tak je to jednoduché :)
A kváskové pečivo má hodně blahodárných účinků:
- je stravitelnější díky dlouhé fermentaci
- výživnější díky celozrnné mouce
- déle zasytí
- vydrží týden i déle a nezplesniví
Chceš se naučit péct, ale zdá se ti to moc složité? Máš obavy, že ti kvásek (zase) nepřežije? Máš málo času? Nemáš hnětač ani pekárnu?
Společně tyto obavy rozpustíme! K upečení skvělého žitného chleba nepotřebuješ robota ani speciální troubu nebo pekárnu, nemusíš mít vypracovaný biceps, ani není třeba zůstavat o víkendu doma a pozorovat narůstající kvásek ;)
Stačí ti obyčejná trouba, vařečka a forma na chleba.
Naučíš se:
- krmit a udržovat žitný kvásek
- zadělat těsto na zdravý a vydatný chleba z bio mouky
- rozdíly v moukách a jaký typ mouky je nejlepší
- jak do těsta přidávat semínka, ořechy a koření
- upéct chleba v klasické troubě
- jak chleba skladovat
- jak oživit ztvrdlý bochník
- jakých se vyvarovat chyb
- upéct italskou foccaciu se sušeným nebo čerstvým droždím
Upečeš si:
- celožitný nebo pšenično-žitný chlebík se semínky nebo bez
- pšeničnou foccaciu s droždím ozdobenou dle tvé chuti
Odneseš si:
- tebou zadělané těsto na chleba, které si doma upečeš
- tvou focacciu, pokud ji rovnou nesníš :)
- skleničku s žitným kváskem
- podrobný manuál s recepty na další dobroty - bagety, housky, pizza z pšeničného kvásku
- recept na bezlepkový pohankový chléb, který nakyne i bez kvásku, droždí či jiného kypřidla
- dobrou náladu :)
Pokud nemáš formu na chleba, můžu ti objednat předem mou oblíbenou s keramickým povrchem.
Budu ti k dispozici i po kurzu a pošlu ti video s postupem přípravy chleba.
Přines si:
- zástěru
- skleničku na kvásek (pokud nemáš, napiš mi a zajistím)
- nádobu s víkem na těsto
Jak to bude probíhat?
Sejdeme se u mě doma v komorním počtu a nejdříve dáme péct chleba, který připravím den předem. Mezitím si přičichneme ke kvásku, povíme si o moukách a zaděláme těsto na chlebík, který si pak upečete doma. Upečeme si taky oblíbenou focacciu - s olivami, kozím sýrem, rajčátky, oreganem..Mezitím si dáme chleba třeba s kozím sýrem s rajčátky nebo máslem a pažitkou.
Jak jsem se k pečení dostala?
Pekla jsem už občas dřív, ale pak přišlo mateřství a nebylo na něj tolik času. Po několikaleté pauze nastala doma karantén a já začla péct pro hladové sousedy :)
Chleba peču už přes 2 roky alespoň jednou týdně pro mou rodinu a přátele, kteří si jej moc oblíbili.
Radka
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Rodinný management
Praha ,
Kariéra s koučem - jak dál?
Webinář - online ,
Pořádnej kurz meditace
Volná výšivka
Brno ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Tvorba osobní vize - jak žít smysluplněji a víc naplno?
Dětská jóga VI - hrátky pro dětské nožky
Webinář - online ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Zpívejme si
Praha ,
Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
Skvělý kurz se spoustou zajímavých informací. Vhodný i pro úplné začátečníky v pečení chleba. Úžasná lektorka.
Moc prima setkání. Cenné a i pro úplného začátečníka pochopitelné informace. Odnesly jsme si krásné krásky, předpřipravené těsto na pečení a nádherně voňavou vykuřovací směsi podle vlastních preferencí. Moc příjemně stravené odpoledne.
Víc takových kurzů, kde se něco naučíme a přitom jsme v příjemném kolektivu lidí. Děkuji
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětměl bych zájem o dvě místa na tento kurz, ale dámy mohou jen v sobotu. Budou cestovat z Ostravy. Je možné to přesunout na sobotní termín v průběhu prosince?
S pozdravem,
Radim
@Radim Šarlej Pěkný den, nakonec se mi uvolnila sobota 11.12., pokud by to dámám vyhovovalo :) Kdyz tak mi prosim napiste a termin vypisu. Cas zacatku je mozne take upravit.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDekuju
Radka Balcarova
@Radka Balcarová Děkuji za odpověď. Bohužjel, ale tuto sobotu je moc brzo a v lednu/únoru to pro ně taky nevychází.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětŠkoda, ten kurz by se jim líbil.
Mějte se a přeji hodně úspěchů.
@Radim Šarlej Dobrý den, děkuji za váš zájem. Šlo by to jedině tuto sobotu 4.12. nebo pak v lednu či únoru.
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětRadka Balcarová