Škola RAW food: Jak začít se živou stravou
Zuzka Lužná
Pracuji v Centru zdraví Brno a snažím se šířit myšlenky zdravého života mezi lidi. RAW food mě naprosto nadchlo už před několika lety a čím více se o něm Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Co si ukážeme:
- tipy na raw snídaně a svačiny
- rychlokurz smoothie
- jak si připravit raw dresinky a pomazánky
- tipy na nejlepší saláty
- rychlé a snadné zákusky, dezerty a cukroví
- tajemství výroby raw pralinek
- jak správně kombinovat potraviny.
Moderní člověk se odnaučil vědomě vnímat jeden ze základních darů života: stravu. Věnujeme velké množství času, energie a peněz na svou zábavu, ale z jednoduchých a nádherných darů přírody se nedokážeme dostatečně radovat. Jídlo se každodenně může stát malou slavností, která nám připomene spojení s přírodou, musíme se jen znovu naučit ocenit jednoduché požitky života. Pokud navíc i dodržíme určitá pravidla zdravé výživy, pak se dočkáme mnohem hlubšího uspokojení, než u rychle zhltnutých nepřirozených potravin. Každé jídlo by tedy mělo být slavností a měli bychom jej připravovat s láskou a radostí.
Raw food - živá strava, syrová strava je pojem označující naprosto přírodní stravu, nevařenou, bez konzervantů, barviv a genetických úprav. Patří sem čerstvé ovoce, zelenina, ořechy, semena, luštěniny, za studena lisované rostlinné oleje, byliny a mořské řasy. Nekonzumuje se syrové ani tepelně upravené maso a jiné živočišné produkty například z mléka.
V prvním momentě to každého gurmána musí vyděsit, ale věřte mi, že si velmi dobře pochutnáte. V rámci raw food je možné vytvořit mnoho neuvěřitelných kulinářských pochoutek, ze kterých se plnohodnotně nasytíte.
Příprava jídel probíhá mixováním, klíčením nebo vysoušením, a všechny tyto procesy dokážou připravit pokrmy, které na první pohled vypadají jako ty, na které jste zvyklí z tradiční kuchyně. Je tedy možné vytvořit nejrůznější koláče, dorty, sýry, pomazánky, pudinky a mnoho dalších báječně chutnajících pokrmů. Rozdíl je však ve složení a jejich přípravě. A co víc, vypadají a chutnají opravdu pohádkově!
Co na kurzu ochutnáte:
- Makové smoothie
- kokosovou chia kaši
- mandlovou smetanu
- raw čokoládový pudink
- česnekovou pomazánku
- raw tatarku z kešu
- slunečnicový dresink
- dva druhy salátů
- rawfaello kuličky
- raw jablečný koláč s drobenkou
- tirawmisu
- raw pralinky
Několik receptů na ukázku uvidíte na bit.ly/rawrecepty
Další zajímavé kurzy
NLP v praxi
Webinář - online ,
Rozhodnutí? Změna? Přemýšlení? Zastavení? Utřiďte si myšlenky, kam a jak jít dál
Praha ,
Jak si sestavit svůj Rodokmen - on line
Webinář - online ,
Online kurz akvarelu: Akvarel srozumitelně - Květinové motivy hravě
Hravé pletení pro začátečníky
Brno ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: