Nalisuj si vlastní puerh
Petr Sič
Lidé říkají, že dost cestuji. Jiní mne znají jako čajaře - jediného člověka v okolí, který si dělá vlastní čaj od sběru lístků až třeba po jeho lisování. A Více o lektorovi »
Lisované čaje mají své vlastní kouzlo. Jejich chutě jsou strukturovanější, hlubší a harmoničtější než u čajů sypaných.
Lisování se používá, podobně jako uložení vína k archivaci, k rozvinutí chutí, k jejich ucelení a k prohloubení. Ale také se může využít k propojení chutí - tedy vytvoření "nových" čajů zpojením několika jiných. Koláč vlastnoručního čaje je pak originálním dárkem, kterým můžete potěšit kohokoliv v průběhu roku a samotné tvoření je voňavým poznávacím zážitkem.
V tomto kurzu Vás pozvu do své dílny - manufaktury na zpracování čaje.
Sedneme, dáme si čaj z mého soukromého archivu a budeme se bavit o teorii lisování.
Poté předvedu celý proces lisování a začnu Vás prakticky učit.
Z kurzu se odnesete nejen zážitek - s vůní i hebkostí napařených lístků a zkušenost, ale také po jednom koláči z každé receptury.
Jelikož kapacita Lisovny je omezená, vypisuji kurz jen pro tři zájemce.
fb: https://www.facebook.com/lisovanycaj
Jedno video z Velkého lisování:
Další zajímavé kurzy
Čtyři živly v horoskopu - Čtyři živly v nás
Kdekoli v ČR ,
Koučovací rozhovor - životní koučink
Praha ,
Jak sestavit kvalitní žádost o grant
Praha ,
Právní a finanční gramotnost pro podnikatele
Praha ,
Kariérní trio aneb mějte výběrko v malíčku
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Vánoční zpívání: Rybovka pro ženské hlasy
Praha ,
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Ostrava ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Ahoj Petře,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětráda bych si s kamarádkou vyrobila vlastní čajový koláč.Vím, že je to na poslední chvíli, ale šlo by to 1.10. večer?
Děkuju a krásný den,
Rita
@Rita Zdravím Rito,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětbohužel Vás musím zklamat. Jsem v Gruzii. Vracím se 5.10., a 6.10. vedu kurz čajové dílny na výrobu vlastnoručního černého čaje. (https://www.facebook.com/events/680119655823407/)
Bohužel lisovna funguje jen v Brně a je potřeba ji domluvit déle dopředu.
Snad se vám podaří najít jiný příjemný čajový zážitek na 1.10.
Pěkného odpoledne
Petr
Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětrád bych se zeptal, zda je ještě volné místo a zda by bylo možné absolvovat kurz o nějakém víkendu v listopadu.
Děkuji.
S pozdravem
Ondřej Lukáč
@Ondřej Lukáč Taktéž přeji dobrý den
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětaktuálně Lisovna je přemístěna na jižní Moravě. Chystáme jedno velké lisování v Hodoníně, kde bych vám mohl nabídnout místo na kurzu. Vzhledem k tomu, že ke konci listopadu pracuji v Gruzii na vlastní čajové zahradě, tak nabízím termín 3-4.11.
Co vy na to? Je tam možnost přespat zdarma v čajovně a bude se kromě klasického lisování i dělat wine-puerh - specialita Toma z Kulaté Brány.
S pozdravem
Petr Sič