Nalisuj si vlastní puerh

Petr Sič

Lidé říkají, že dost cestuji. Jiní mne znají jako čajaře - jediného člověka v okolí, který si dělá vlastní čaj od sběru lístků až třeba po jeho lisování. A Více o lektorovi »

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Lisované čaje mají své vlastní kouzlo. Jejich chutě jsou strukturovanější, hlubší a harmoničtější než u čajů sypaných.
Lisování se používá, podobně jako uložení vína k archivaci, k rozvinutí chutí, k jejich ucelení a k prohloubení. Ale také se může využít k propojení chutí - tedy vytvoření "nových" čajů zpojením několika jiných. Koláč vlastnoručního čaje je pak originálním dárkem, kterým můžete potěšit kohokoliv v průběhu roku a samotné tvoření je voňavým poznávacím zážitkem.   

V tomto kurzu Vás pozvu do své dílny - manufaktury na zpracování čaje. 

Sedneme, dáme si čaj z mého soukromého archivu a budeme se bavit o teorii lisování. 

Poté předvedu celý proces lisování  a začnu Vás prakticky učit.

 

Z kurzu se odnesete nejen zážitek - s vůní i hebkostí napařených lístků a zkušenost, ale také po jednom koláči z každé receptury.

Jelikož kapacita Lisovny je omezená, vypisuji kurz jen pro tři zájemce.

fb: https://www.facebook.com/lisovanycaj 

Jedno video z Velkého lisování:

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.