Mexická kuchyně - kurz vaření toho nejlepšího z pravé mexické kuchyně
Barbora Paštiková
Jmenuju se Bára. Teď bydlím v Praze, ale vyrostla jsem v Mexiku. Chodila jsem tam na základku až do 9. třídy, pak jsem tam studovala i na VŠ a jezdím tam Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
V Mexiku jsem vyrostla, a během let jsem se tam učila vařit od těch nejlepších, vyžebrala si recepty v luxusních restauracích, u stánků na tržištích i od babiček svých kamarádů a přímo v Mexico City jsem absolvovala kurz mexické kuchyně. Teď bych tyto zkušenosti chtěla předat zase vám. Na kurzu se na vás budeme těšit s Paty, která je z Mexika, a od svojí maminky se naučila ty nejlepší recepty. Když budete mít štěstí na termín, tak pro Vás bude vařit přímo její maminka! Umíte si představit autentičtější jídlo, než pravé domácí od mexické babičky v pravé mexické domácnosti? A do třetice poznáte Dominiku, a my tři pro Vás připravíme den toho nejlepšího mexického jídla a pití, a rozhodně se s námi nebudete nudit!
Bohužel naprostá většina kurzů vaření mexické kuchyně se kterou jsem se u nás v ČR setkala nemá s mexickou kuchyní vůbec nic společného. Nic společného s mexickou kuchyní nemá ani žádná česká "mexická" restaurace s vyjímkou dvou, na které Vám dám tip na kurzu, takže je velmi těžké si udělat o mexické kuchyni představu. Na tomto kurzu zjistíte, že CHILLI CON CARNE nebo CHIMICHANGA opravdu NENÍ mexické jídlo a stejně tak na každém rohu nenajdete BURRITO. A že v každém mexickém jídle opravdu není kukuřice ani fazole.
Mexická kuchyně je spolu s francouzkou na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Samozřejmě ta pravá mexická kuchyně, která nabízí mnohem víc než to, co můžete znát z většiny "mexických" restaurací u nás. Já bych vám chtěla během tohoto kurzu představit tu pravou mexickou kuchyni, a hlavně vás naučit, jak jednoduše si můžete to nejlepší z ní připravit doma. Od snídaně po večeři.
Kurz trvá přibližně 4 - 5 hodin, záleží na tom, jak rychle všechno sníme a vypijeme.
Neberte to jako kurz, spíš jako takovou malou mexickou fiestu s degustací spousty jídla, které si potom budete umět uvařit doma. I proto si dáme na úvod koktejl z tequily "paloma" a naučíme se ho jednoduše připravit. Můžete se těšit i na degustaci výborné tequily rodinné značky Defeňo!
Po koktejlu na uvítanou začneme tím, že se naučíme připravit salsy. Bude to červená salsa roja, pico de gallo (nebo také "salsa mexicana"), a guacamole.
Salsa roja se nám pak bude hodit u přípravy snídaňového jídla - chilaquiles. Nejlepší, i když ne zrovna dietní start do nového dne.
Po "snídani" se pustíme do přípravy sopa azteca. Kuřecí polévka sopa azteca je jídlo, které jednou ochutnáte a budete ho chtít vařit pořád. Jednoduchá na přípravu, ale neskutečně výborná. Na její přípravu se používají rajčata, kuřecí vývar, česnek, cibule, chile pasilla, a přidává se do ní sýr, smetana, opražené proužky kukuřičných tortillas, koriandr a avokádo.
Zatímco se nám vaří polévka, připravíme si jako předkrm tostadas de ceviche. Ceviche je něco jako salát ze syrové ryby, v našem případě halibut, marinované v limetkové šťávě, která maso jakoby uvaří. Jako hlavní chod si dáme tacos de tinga de pollo z trhaného kuřecího masa a quesadillas de flor de calabaza, quesadillas s dýňovými květy.
A u všeho toho vaření a pití si povíme o tom, na jakých surovinách tradiční mexická kuchyně staví, jaká je historie jednotlivých jídel a jak se v Mexiku jí a žije.
V ceně kurzu jsou samozřejmě všechny suroviny, všechno jídlo, co uvaříme a všechno, co vypijeme. Vybíráme opravdu nejkvalitnější a nejčerstvější produkty, či suroviny, které je sice možné v pohodě sehnat v ČR, ale nejsou zas tak běžné - abyste ochutnali něco, co jste ještě určitě nejedli (například dýňový květ na quesadillas). Nejde nám ale jen o kvalitu a čerstvost surovin (i když to především!), ale taky o to, abyste se pořádně najedli a napili a porce nebyly jenom degustační. Určitě si s sebou vezměte krabičku na jídlo, abyste se mohli pochlubit svým výtvorem i doma!
Všechny recepty dostanete s sebou, abyste si mohli jídlo kdykoliv uvařit doma stejně jako na kurzu.
Kurz je vhodný i jako team-building pro firmy. Při větší skupině lidí (až 5 - 20 účastníků) je možné pronajmout plně profesionální kuchyň. Cena bude kalkulována dle počtu účastníků vč. pronájmu studia.
Víc o našich kurzech najdete na www.spanglish.cz
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
DObrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětkde najdu termíny, ceny, menu a místo konání, popřípadě fotografie z minulých kurzů?
Děkuji
@Tereza Vedrová Dobrý den! Je vypsaný nový termín - 16.2., cena je 2650 Kč, místo konání je Letná, Praha, a menu máte v popisu kurzu.
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět