Mé jídlo, mé zdraví - tuky v kuchyni a potravinách
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Mnohokrát jsem slyšela dotazy svých klientů i přátel, co vlastně mají ve své kuchyni používat za tuky. Také se mě lidé ptají, co si myslím o palmovém nebo řepkovém oleji i užívání rybího tuku. Proto jsem z pozice potravinářského technologa a výživového poradce pro vás připravila povídání na téma tuky a oleje.
Užijete si nejen vysvětlení všech důležitých pojmů, ale vyzkoušíte si i chuť jednotlivých olejů. Mám zkušenosti ze senzorických laboratoří Vysoké školy chemicko-technologické, kde se prokládá ochutnávka tuku kvalitním alkoholem, takže se máte na co těšit :-)
Během kurzu si povíme:
- Proč je pro nás tuk v jídle důležitý,
- proč není možné bez tuku žít,
- proč jsou některé tuky a oleje zdravější než jiné,
- co je emulgace, rafinace a ztužování,
- a proč a kdy jaké tuky používat.
Co si odnesete?
- Informace, které snadno použijete ve svém jídelníčku,
- příručku 5 rad, jak chytře nakupovat a jíst (s prostorem pro vaše vlastní poznámky),
- zkušenost s ochutnávkou různých druhů tuků.
Kurz bude veden v duchu mého hesla žít a jíst zdravě, vědomě a hravě.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: