Kurz indického vaření pro nevegetariány
Lenka Janíková
Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Indická kuchyně je převážně vegetariánská a většinou splňuje nejen ayurvédská (ayurveda – indická přírodní medicína) pravidla zdravého stavování. Ale s tím, jak ubývá podíl vegetariánsky se stravujících Indů, začala vznikat i nevegetariánská jídla. A některá z nich jsou tak výtečná, že se proslavila i daleko za hranicemi Indie. Ba co víc. I tato jídla si zachovávají to, na čem Indové tak lpí, a tou je čerstvost surovin.
Obsah kurzu:
V úvodu Vás pohostím jedním z indických čajů a povíme si ve stručnosti něco o hlavních zásadách indického stravování (opakování z kurzu Základy indického vaření), o problematice konzumace masa v Indii a o používaných druzích koření.
V druhé části se naučíme připravit si:
- Butter chicken – máslové kuře,
- Kerala fish curry – kari ryba na jihoindický způsob,
- Egg curry – jak jedí vejce Indové,
- Rýže,
- Badam besan ladoo – malé bezmasé odlehčení, indický dezert z mandlí a cizrnové mouky ve tvaru kuličky.
A na závěr to vše společně sníme a můžeme si dále povídat o Indii.
Kdo kurz ocení?
- fandové všeho indického,
- milovníci všeho "peprného",
- i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
- příznivci masa,
- přátelé dobrého jídla a pití
- kurz je vhodný i pro celiaky.
Čím Vás kurz obohatí?
- dobře se najíte,
- dozvíte se, jak nahradit jogurt v pokrmu při intoleranci laktózy,
- dozvíte se, proč ne kuře na kari, ale kari kuře,
- dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
- obohatíte svou nevegetariánskou stravu,
- prožijete příjemné odpoledne.
Proč kurz kurz u mne:
V Indii jsem strávila kumulativně 5 měsíců, a to povětšinou u místních lidí, takže jsem indickou kuchyni zakusila z autentického hlediska (ne jen z pohledu turisty stravujícího se v restauracích). S Indy jsem ve velmi častém kontaktu a spoustu věcí jsem se díky nim naučila a stále se od nich učím. Navíc nejsem příznivcem příliš kořeného jídla, takže se dokážu vcítit do potřeb těch, kteří pálivé jídlo nesnesou a jsem tak schopna množství koření v jídle upravit dle jejich potřeb.
Co je zahrnuto v ceně kurzu?
- psaný text s informacemi a recepty,
- pitný režim,
- veškerého jídlo, které si uvaříme.
Navštívit můžete i můj další kurz indického vaření a další kurz, který se také týká Indie.
Další zajímavé kurzy
Posuňte web na jiný level
Brno ,
Základy Photoshopu - úplný začátečník
Praha ,
Životní rovnováha - nová předsevzetí
Brno ,
5 triků pro nezapomenutelné online lekce aneb Jak učit jazyky online
Webinář - online ,
Kaligrafie
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Koktejly jsou věčné
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Zajímavé indicko neindické vaření. Poznal jsem nová koření i podle vůně a chuti, zatím jsem je znal jen z obrázků.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: