Kurz indického vaření - "omáčky" a přílohy
Lenka Janíková
Jmenuji se Lenka. Nejsem extrovertka, ale miluji lidi a neotřelé zážitky, jsem hladová po dobrodružství, neobvyklých setkáních a místech, která znají jen místní Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Kurz již navštívilo 10 spokojených účastníků. Prohlédni si zpětnou vazbu ⇣
Pod pojmem indická kuchyně si většina z nás představí nehorázně pálivé jídlo, tuny rýže a možná i nepříjemné střevní potíže, které si cestovatelé přivážejí ze svých cest po Indii. Skutečnost je však jiná, indická kuchyně může být mnohem příjemnější, než si dokážeme představit.
2 lidé, 3 roky, 4 návštěvy, 5 měsíců života. Tak nějak bych charakterizovala mé výlety do Indie. Jsem obrovskou milovnicí snad všeho indického. Kořeněné a pikantní jídlo však nesnesu. Dlouho jsem tak indickou kuchyni akceptovala, ale nevyhledávala ji. Později musela řešit jistý zdravotní problém a rozhodla se pro léčbu stravou, namísto konvenčního přístupu západní medicíny. Začala jsem vyhledávat informace a trávila spoustu času pátráním. A srovnávala s indickou kuchyní.
Indická kuchyně není samoúčelná, vše má zde svůj význam. Indická kuchyně totiž vychází z ayurvédské medicíny. A mnohdy splňuje i zásady zdravého stravování podle dalších přístupů, diskutovaných v západních zemích. Tak jsem začala experimentovat s indickou kuchyní. Ale tak, aby vyhovovala i mým citlivým chuťovým potřebám, a můžu říci, že mi velmi zachutnala.
Obsah kurzu:
V úvodu si řekneme si něco o některých druzích jídla (korma/kurma, pulao...), řekneme si něco málo o fermentaci a o luštěninách, které a pro jaký účel se v Indii používají . Pro ty, kteří neabsolvovali základní kurz indického vaření mohu zopakovat některé zásady indického stravování. Následně si připravíme:
- parathu,
- druh kořeněné rýže,
- dosu,
- čatní,
- raitu,
- a vegetariánskou kormu.
A nakonec to vše společně sníme a můžeme si povykládat něco více o Indii.
Kdo kurz ocení?
- fandové všeho indického,
- milovníci všeho "peprného",
- i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
- příznivci zdravého stravování,
- přátelé dobrého jídla a pití
- vegetariáni, příp. vegani, celiaci.
Čím Vás kurz obohatí?
- dobře a zdravě se najíte,
- naučíte se do budoucna, jak se správně stravovat a kombinovat potraviny,
- dozvíte se, jak nahradit jogurt v pokrmu při intoleranci laktózy,
- dozvíte se, co je korma/kurma, pulao, dosa či urad dal,
- dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
- obohatíte svou vegetariánskou/veganskou stravu,
- prožijete příjemné odpoledne.
Co je zahrnuto v ceně kurzu?
- psaný text s informacemi a recepty,
- pitný režim,
- veškerého jídlo, které si uvaříme.
Navštívit můžete i můj další kurz indického vaření a další kurz, který se také týká Indie.
Kurz probíhal v přátelské atmosféře všech zúčastněných v příjemném prostředí a hudební kulisou, to, co jsme si uvařili podle Lenčiných pokynů, bylo velmi, velmi chutné, zdravé a doufám, že obohatí jídelníček naší rodiny do budoucna. Těším se na další recepty.
Zábavné a poučné odpoledne + večer,načerpala jsem
nové inspirace pro své vaření,vyslechla postřehy dalších fajn lidí.Jídlo uvařené společnými silami
bylo neuvěřitelně dobré!
Velmi zajímavý obsah, v rámci kurzu jsme si uvařili výbornou večeři, takže absolutně bez výhrad :)
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den mohu se zeptat na cenu kurzu? Děkuji ☺️
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědět@Anežka Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětposlední cena byla 700. Ale pokud budu kurz vypisovat znova, nemohu vyloučit mírné zvýšení ceny.
S pozdravem
Lenka
@Anežka Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětposlední cena byla 700. Ale pokud budu kurz vypisovat znova, nemohu vyloučit mírné zvýšení ceníi.
S pozdravem
Lenka