Jídlo, tvůj lék - Indická kuchyně
Ondřej Adámek
K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Tento kurz léčivého vaření bude zaměřený na indickou kuchyni. Můžete tedy čekat chutě kořeněné, sladké i pálivé a to často v překvapivých, ovšem lahodných kombinacích.
- Prvním pokrmem bude oblíbené Kari, které si uvaříme z dýně a kokosového mléka. Směs koření na jeho přípravu si však vytvořme sami.
- Následovat budou pečené knedlíčky Samosa, plněné směsí mrkve, hrášku a brambor.
- K nim se pak bude skvěle hodit další chod - pálivá omáčka Chutney, uvařená z jablek, zázvoru a chilli.
- Polévku Dhal vytvořímé z čočky a směsi koření Garam Masala.
- A sladkostí na závěr bude oblíbená Halva, ovšem v našem podání ze zdravých a chutných jahel.
Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni indického světa. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.
Další zajímavé kurzy
Jak připravit kurz na Naučmese.cz
Výchovný řez ovocných stromů
Základ mobility a flexibility těla
Úprava fotografií vo Photoshope
Dělejte si grafiku sami - 10 tipů od profesionálního grafika
Webinář - online ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na pojištění
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Re-Design - Renovace nábytku
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Příjemně a užitečně strávený čas, dal mi impuls pustit se do vaření
bylo to super :)
Kurz je super, jen bych ubral počet jídel. Na hodně jídel je relativně málo času a tak by se dalo o těch jídlech víc povídat, ale takhle se zas člověk víc naučí a zkusí si víc. Jinak super, zkouška jídel i míchání koření a spousta tipů, co jak pozměnit a kde co koupit.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: