Jídlo, tvůj lék - Asijská kuchyně
Ondřej Adámek
K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Asijská kuchyně se skvěle hodí pro rostlinné vaření. Tradičně obsahuje mnoho zeleniny, kořenících přísad a sladkých a kyselých chutí. V tomto kurzu si uděláme malý průlet tímto regionem a vyzkoušíme si připravit několik rychlých a skvělých jídel.
- Hlavním jídlem bude známé čínské Kungpao. Abychom ho kromě zeleniny a arašídů udělali dostatečně výživné, naučíme se připravovat originální tofu z červené čočky, které nikde jinde nedělají.
- Druhým naším pokrmem bude oblíbené japonské Sushi Maki, kde použijeme jako náplň předvařenou mrkev a osvěžující okurku. Krom toho, že zasytí, sushi také skvěle vypadá.
- Dále si vyzkoušíme praktické jarní závitky, které jsou dobrou volbou na cesty nebo výlety.
- V thajské polévce Tom Kha Ghai se snoubí pikantní chuť chilli a jemné kokosové mléko.
- A na závěr se naučíme připravovat japonský dezert Daifoku, kde však originálně rýži nahradíme prosem (jáhly).
Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni Asie. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.
Další zajímavé kurzy
Minikurz sebeobrany
Vytvářejte stránky ve WordPressu
Brno ,
Jak na tvorbu inteligentních chatbotů do Messengeru
Praha ,
Pojďte si postavit chatBota za 59 minut - bez programování
Partnerská masáž
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na pojištění
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Řezbářský kurz aneb Velká radost z malého kousku dřeva
Brno ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Doporučuji, byla jsem spokojená.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: