Jídlo, tvůj lék - Asijská kuchyně

20151113-140624-27960081-l-ba3522c639fa32b6349f27f593d3986e.jpg

Ondřej Adámek

K Naučmese.cz jsem se dostal přes kurz mojí kamarádky jako účastník. Moc se mi líbil nejen kurz, ale i systém a prostředí webu, které bylo elegantní a funkční. Více o lektorovi »

2229340-obrazek-naucmese.jpg

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Asijská kuchyně se skvěle hodí pro rostlinné vaření. Tradičně obsahuje mnoho zeleniny, kořenících přísad a sladkých a kyselých chutí. V tomto kurzu si uděláme malý průlet tímto regionem a vyzkoušíme si připravit několik rychlých a skvělých jídel.

  • Hlavním jídlem bude známé čínské Kungpao. Abychom ho kromě zeleniny a arašídů udělali dostatečně výživné, naučíme se připravovat originální tofu z červené čočky, které nikde jinde nedělají.
  • Druhým naším pokrmem bude oblíbené japonské Sushi Maki, kde použijeme jako náplň předvařenou mrkev a osvěžující okurku. Krom toho, že zasytí, sushi také skvěle vypadá.
  • Dále si vyzkoušíme praktické jarní závitky, které jsou dobrou volbou na cesty nebo výlety.
  • V thajské polévce Tom Kha Ghai se snoubí pikantní chuť chilli a jemné kokosové mléko.
  • A na závěr se naučíme připravovat japonský dezert Daifoku, kde však originálně rýži nahradíme prosem (jáhly).

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky i ostřílené kuchaře, kteří chtějí objevit rostlinné vaření nebo kuchyni Asie. Vše si vyzkoušíte prakticky a nebude potřeba si nic psát ani poznamenávat. Po skončení kurzu každý účastník obdrží přehledná skripta v pdf, kde bude vše uvedeno.

 

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.