Domácí výroba másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů
Veronika Lencová
„Pokud někdo není ochoten ke změně, není zralý pro lepší výsledky – change management je základem managementu ve firmách a úkolem lektora je zvýšit motivaci pro Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Náplň kurzu
- Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
- Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury.
- Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování.
- Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
- Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů.
- Ochutnáte výrobky z místních kultur.
- Získáte pokročilé znalosti s oblasti výroby sýrů.
- Zkusíte si výrobu ricotty, brynzy, zrajících sýrů, korbáčků či čedaru.
- Prozkoumáte další produkty, které můžete z těchto sýrů vyrobit.
- Poznáte další možnosti použití kultur.
- Zjistíte, co ještě můžete dělat ze syrovátky.
Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
V pokročilém kurzu se dozvíte třeba také recepturu na přípravu sýrů camembert a gouda. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění.
Další zajímavé kurzy
Individuální Apple školení a poradenství
Praha ,
Budování značky (brandbuilding)
Zaujmi publikum a předej to důležité
Restart zahrady
Praha ,
Koktejly jsou věčné
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Jak na pojištění
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář:
Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat na termíny kurzů ba sýry. Děkuji Tvrdá Andrea
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDobry den, chtěla bych se zeptat, zda se sýry vyrábí z kravského mléka a jak se postupuje, pokud se kurz nenaplní?
Zrušit odpovědět na tento komentář OdpovědětDěkuji za odpověď, Kralova
@Lucie Králová Dobrý den,
Zrušit odpovědět na tento komentář Odpovědětkurz se určitě naplní, mám zájemců dost a sýry se vyrábí z kravského
mléka...
Veronika