Divoká zelenina
Lenka Hlaváčová
Baví mě učit. Kurzy uzdravujícího vaření, feng-shui kuchyně a divoké zeleniny dělám přes 10 let. A to co učím, sama žiji. Na svém pozemku se věnuji pěstování Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Poznej sílu divokých rostlin
Každá rostlinka, proto, aby vůbec vyrostla, se musí prosadit ve velké konkurenci dalších - od semínka až po plod. V nešlechtěné zelenině je tak mnohonásobně více minerálů, síly a vitality než v té běžné.
Rady & tipy
- co je jedlé a co jedovaté
- co vařit/napařovat a co jíst syrové
- Principy sběru planých rostlin
Recepty z divoké zeleniny
- luční salát
- kopřivový špenát
- fritované květy pampelišek v těstíčku
- čaje z pražených jasanových větviček nebo smrkového jehličí
Metody úpravy
- smažení na oleji a na vodě
- blanšírování a napařování
- dušení, fritování a pražení
Víte, že dnešní bylinářství využívá většinou jen sušené natě? A přitom největší síla rostliny je v kořenu... Babky kořenářky to dobře věděly. Člověk, který jí spoustu masa zpevňující a posilňující účinek kořenů možná neocení. Ale co třeba takový vegetarián, nebo přímo vegan! Právě pro ně je chuť, kvalita a efekt planých kořenů až ohromující svým posilujícím účinkem.
Kde bude kurz probíhat?
Kurz probíhá na místě s kuchyňským zázemím, zároveň však na místě, kde se dají rostliny sebrat ve volné přírodě. To znamená mimo město. Většinou volíme kompromis - do 40 minut od Brna či Prahy. Kurz je však možný také na pozemku Lenky, 10km od Humpolce a 13km od Pelhřimova.
Další zajímavé kurzy
Dobrozvyk
Praha ,
Anti-sabotérské minimum
Organizuji vše v Trellu
Praha ,
Základy Photoshopu - mírně pokročilý
Praha ,
Kváskový chléb poctivě a s láskou
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
První řečnický klub Školy rétoriky
Praha ,
Jak na obsah jako profesionální kreativci
Praha ,
Zpívejme si
Praha ,
Vánoční zpívání: Rybovka pro ženské hlasy
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: